esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Badacsony?Nyitva!

2018. december 04. 11:04 - Esszlessz

A feladat a következő: végy elő egy közepes hátizsákot vagy egy bőröndöt. Pakolj bele 1-2 meleg ruhát, no, meg induláskor is ezt a szempontot figyelembe véve öltözz, keress és foglalj szállást, és irány Badacsony. Hogy miért? Rém egyszerű: mert igen pöpec dolgok történnek arra most (is).

Jó páran összefogtak (borászok és gasztrósok), gondoltak egy nagyot és meg is valósították. Izgalmas és igényes eseményeket szerveztek a terített asztalok köré, és oda várják a nagyérdeműt, számos elkövetkező hétvégén. Ott voltunk, meglestük, meg is ízleltük és most már egyértelmű: Badacsony tányér alakú!

Most épp a halakat kerestük meg, melyek felkúsztak a hegyre. Bejártunk pár célpontot (ennél többet egy nap nehéz is lenne, és nem a távolság miatt –mert az nem játszik jelen esetben-, hanem az élmények miatt: úgy ültünk volna még a kandalló mellett pohár borral a kézben, vagy csak révedtünk volna az ezüstszürke Balatonba… Nehéz dolgok ezek J

A rizai Tölgyes Kúriánál kezdtük utunkat- az álmos, ködös badacsonyi hegyek, néhány őz és a ködbevesző szőlősorok fogadtak. Egy pohár prosecco vitt csöppnyi varázslatot még a tájba, majd halászlét és rizottót kóstoltunk- reméljük lesz még az étlapon, mert remek volt mindkettő. A Kisfaludy-házhoz érkezve már a nap is próbálkozott az üdvözléssel. Itt egy pohár Villa Tolnay chardonnay 2015-tel folytattuk a sort. Sárgabarack, füst, fűszerek, vanília, ásványok és csodás savak. Haltatár lett társa. A Kisfaludy ház úgymond gyűjtőhely a borok szempontjából: 30-40 tétel várja a kóstolni vágyót a Szent György-hegyről, Csobáncról és a környező dűlőkről. Ha pedig inkább sörösek lennénk, akkor helyi tételek közül tudunk választani. Ezt követően süllőpofa érkezett asztalunkra késői szüretelésű szőlőraguban, édesburgonya gombóccal. Németh Pince Szerelem tételével készült. Remek fogás volt.

Laposáéknál folytattuk túránkat, mely kényelmes öt perc sétával elérhető. Az új Frisset kóstoltuk. 100% tramini. Behízelgő, kellemes tétel. Kőpor. Érett trópusi gyümölcsök illatban és a kortyban is. Majd a ’17-es szürkebaráttal folytattuk. Reduktív. Szép ásványok, szép savak. 5g cukorral. Behízelgő ő is. Jó inni. Csuka-káposzta-ikra névre keresztelt fogást kaptunk hozzá. A nap legszebb étele volt. Vidám színek és nagyon ízletes összeállítás. Izgalmas játék. Könnyed, de mégis tartalmas. Jól áll neki a bor. A ’17-es 4hegy olaszrizling került a poharainkba ezt követően. Új címke- nagyon ízléses. Egy harmad acél tartály, többi hordó. Szép tétel. Finom citrusok. Közepesnél hosszabb. Lágy fűszerek. A ’16-os Apukám világával zártuk a sort. Régi vonalas olaszrizling. Stílust szeretőknek erősen ajánlott. Vajas, krémes. Somogyi Győző alkotta a címkét. Szép, hossz. Szeptember végi szüret. Vonalvezetés. Komolyság.

A Plánéba már a Tekergővel érkeztünk. Közben útbaejtettük még Laposáék készülő új borászati központját, mely a Kishableány átalakított és kibővített falai között születik éppen. Hatalmas terek, és izgalmas kóstolótér várja majd a vendégeket jövőre. A Plánéban Tóth Ádám fogadott minket. Az évtizedekig Poharazó névre keresztelt vendéglátó ipari egység 2016 nyarán nyitott új köntösben. Számos különleges és nehezen elérhető tétel is helyet kapott a polcokon. Bagolykő Birtok olaszrizling-rózsakő Ketten névre keresztelt ’17-es házasításával nyitottuk a sort. Vagány bor. Citrusok, ásványok, kő. Finom dohány. Füstölt fogas pástétomot kaptunk hozzá, házi citruslekvárral, a Búzalelke diós-mazsolás kenyerével. Jujj… Majd a Négy80 Zenitje érkezett. 15,5% alkohol, Fiatal. Kő. Citrusok. Játszik, kicsit fűt. Komoly savak. Finoman sós. Bencze Birtok Hárslevelűjével búcsúztunk- még mindig nagyon szeretem tétel.

Tiliában süllő, sütőtök, dió, érlelt helyi sajt a Kalla farmról és harcsa, csicsóka, gombák fogások vártak. Villa Tolnay Sauvignon blanc ’17 kísérte az elsőt. Sós és citrusos. Savak repítik. Hűvös és friss. Ropog. Zöldfűszerek. Extra kényeztetés volt az ízlelőbimbóinknak. A süllős meleg előétel őszi, játékos volt, nem győztem betelni vele. Falatnyi zöld dió bolondította. A harcsa is rendben volt. Bagolykő Rózsakővel (2016) és Sabar Olaszrizlinggel (2017) zártunk.

A nap egyik csúcspontja következett: ágyúdörrenésre felgyúltak a karácsonyi fények Badacsonyban. Levezetésképp pedig az Istvándy Borműhelyben szusszantunk meg. Itt szuvidált keszthelyi tokhal beluga lencsével és füstölt paprikakrémmel várta a még éhesen érkezőket, és persze remek hangulat. Egy palack hárslevelűt be is szereztünk otthoni téli estéhez: méz, hárs, érett citrusok, és szép ásványok. Savak helyükön, hossz és teltség jellemzi.

Egész napos élményeinket csokorra szedve, a képeket újra végiglapozva nem is értem, hogy ennyi minden miképp fért bele ilyen kevés időbe. Ami legjobban megmaradt, az a vendéglátóink mosolya és szívélyes fogadtatása. Nagyon jó dolgok indultak el, nagyon hiányoztak már. Menjetek, keressétek őket, éljétek át minden falatját.

 

További infó itt.

 

Andi

Szólj hozzá!

Ha pinot noir, akkor irány Etyek!

2018. december 03. 09:18 - Esszlessz

- évjáratkóstolón jártunk az Etyeki Kúriánál

Mi az első meghatározó Etyek-élményetek? És pinot noiros? Nekem talán az, amikor egy pohár chardonnay-val ülünk barátnőmmel a fűben az Öreghegyen, a szőlőtőkék között, megy le a nap, végre nincs 30 fok, a bort ünnepeljük, meg az együtt töltött minőségi időt, és szépen kerek minden. Ha pedig a pinot noirosat kell előkeresnem, akkor egyértelműen egy szürke hétköznapi este, egy Dunához közeli borbárban, a pincér meglep egy 2003-as Etyeki Kúria pinot-val. Varázsolt. Ezen emlékek mentén kezdtük meg az Etyeki Kúria évjáratválogatása bemutatót. Hat tétel, öt évjárat. Kiskamaszok, és alakuló idősebbek. Szeretem tételek sora.

Évek óta egyértelmű, hogy nagyon jó döntést született a Kúriánál, amikor 2001-ben megkezdték az első pinot noir tőkék telepítését Etyeken. A chardonnay-vel és a sauvignon blanc-nal karöltve láthatóan a helyi borászok lieblingje, mi fogyasztók nagy megelégedésére. A sztori pedig ott tart, hogy a következő évjáratkóstoló már a tizedik lesz, 2003-ig visszamenőleg tudunk kóstolni- érdemes időben megváltani a jegyet rá, mert gyorsan elkapkodják őket-.

No, de térjünk vissza a borokra. Két részre is oszthatjuk a sort: első három a kiskamaszok rész, sok gyümölccsel, második három pedig már mélyebb, kiforrottabba tétel. Elsőként a 2016-os került a poharainkba. Ropogós meggy és cseresznye illatban és a kortyban is. Szép szerkezet. Puha. Virgonc. Kedves. Málna. Az alap ’15-ös finom, bájos. Ropogós cseresznyék és meggyek, meg a héjuk itt is. A korty is tükrözi az illatban tapasztaltat. Vörösáfonya. Szép test, savak. Közepesen hosszú. játszik. Egy kevés málna és eper a lecsengésben kiegészítésképp. A ’15-ös válogatás cizelláltabb. Halkan nyit, de szépen nyílik. Markáns. Érett meggy, cseresznye, meg a héja. Finom fűszerek. Izgalom. Karakter. Vedd meg és tedd el (nem mintha az előzőekre ez nem vonatkozna). Szép szerkezet. Szép savak. Jó hordóhasználat.

A második fele a sornak a ’14-es évjárattal kezdődött. Nem a legjobb, legkönnyebb évek egyike- és még finoman fogalmaztam. Sok eső, hűvös, szeles, kevés nap. A bor ezt meghazudtolja. Idő kell neki, hogy megmutassa arcát. De csupa szépség. Érződik az évjárat makacssága, de ezt tökéletesen felülírja. Fűszer és kréta. Meggy, cseresznyehéj finoman ölelnek. Egy falatnyi bársony. Izgalmas.

A ’13-sal folytattuk a sort. Meseszép rubin szín. Sok fűszer illatban. Puha. Levesz a lábadról. A korty játszik. Szép hordó, egyben van. Sok piros bogyós. Fahéj, leheletnyi marcipán. Hossz, karakter. Szép. A ’12-sel tettük fel a pontot az i-re. Vastag illat (pinot-hoz képest). Évjárat melege érződik. Rengeteg fűszer. Sokrétű korty. Érett gyümölcsök: málna, eper, cseresznye, cigánymeggy, sok-sok fűszer. Hossz. Szép hordó. Mese, bújik és szexi. Falatnyi marcipán a végén.

A fenti hat tétel esetében is látszik már az évjáratok közötti különbség, a pinot számos érettségi szakaszhoz kapcsolódó arcának pár árnyalata- mely egy vertikális kóstoló nyújtotta élmények egy csokra. ( Nem hiába szeretjük ezt a műfajt.) Amennyiben kedvet kaptatok hozzá- úgy csak ajánlatni tudjuk, izgalmas dolgok történnek és vannak készülőben Etyeket. Ha pedig karácsonyi ajándékon töritek a fejetek, vagy van még hely a pincétekben, kamrátokban, készült mintegy 150 darab díszdobozos sor, borszeretőknek lábról levevős, a Borbála rendezvényen debütálnak is- menjetek, kóstoljatok, szeressétek!

Andi

 

2 komment

Buborékokkal teli borok a Dél-Balatonról

2018. november 28. 10:50 - Esszlessz

A Dél-Balaton számos szőlőfajtának ad otthont, emellett több tényező is közrejátszik abban, hogy remek habzó-, gyöngyözőborok és pezsgők készülnek a borvidéken. A löszös talaj miatt a borok gyümölcsösek, a Balaton közelsége és egyedi mikroklímája, az uralkodó északi szélirány, valamint az átlagosnál magasabb páratartalom pedig abban segít, hogy ne legyen perzselő forróság, és a savak is megmaradjanak.

A borvidéken régi hagyománya van a habzóboroknak. Még 1965-ben a Balatonboglári Állami Gazdaságban töltötték le az első gyöngyözőbort Magyarországon. Majd a rendszerváltás után, 1990-ben alapították meg a főleg a pezsgőiről ismert Garamvári Szőlőbirtokot, ami mellé aztán felzárkózott a borvidék, és most már évről évre egyre több borászat készít buborékos borokat.

 

Kép: Furmint Photo

„Ma már szinte megszokott, hogy minden borászatnál van gyöngyözőbor, és egyre többen készítenek tradicionális pezsgőt is. A sok tematikus kóstoló és műhelymunka eredményeképpen az itteni borászoknak világos képük van arról, milyen az ideális dél-balatoni buborékos bor. Nem Champagne-t akarjuk utánozni, az itteni adottságok és a szőlőfajták változatossága miatt nem is lehetne. Van, aki rajnai rizlingből készít pezsgőt, pinot blanc-ból vagy furmintból, a saját, idén debütált brut rosénk pinot noir és királyleányka házasítása. A borvidékünknek pont a sokszínűsége az erőssége” – foglalja össze a tapasztalatait Bujdosó Ferenc, a Dél-Balatoni borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke.

 

Világszerte megfigyelhető trend, hogy a fogyasztók keresik a gyümölcsös, könnyed habzó- és gyöngyözőborokat, továbbá a pezsgőket is. Az évjárattól függetlenül minden évben figyelni kell arra, hogy az optimális savtartalom mellett a borvidékre jellemző gyümölcsösség is megmaradjon, de ezt a kihívást már évek óta jól teljesítik a dél-balatoni borászok.

„Az idén már július végén elkezdtük a szüretet, szeptember elejére szinte az összes fehér szőlőt leszedtük, nem csak a pezsgőalapokat. A szokásos fajtákból készítettünk idén alapbort: chardonnay, pinot noir, pinot blanc és furmint, utóbbinak ez lesz a második évjárata a lellei dűlőből. Különösen kritikus volt ebben az évben a megfelelő savszint eltalálása, de elégedettek vagyunk, egyelőre kiváló évjáratnak tűnik az idei. Már házasítottuk a tételeket, és átkerültek a budafoki pincénkbe pezsgősítésre, ahol legalább 30 hónapot töltenek finomseprőn, mielőtt forgalomba kerülnek” – meséli Baranyai Péter, a Garamvári Szőlőbirtok borásza.

 

Kép: Furmint Photo

A Dél-Balatonon a fogyasztók egyaránt megtalálják az intenzívebb ízű, populáris stílusú, csavarzárral ellátott gyöngyözőket, amik bármelyik hétköznap felbonthatóak, és azok is kedvükre válogathatnak, akik tradicionális eljárással készült, komoly pezsgőket keresnek, természetesen dél-balatoni stílusban.

 

A 2018-as évjárat a Dél-Balatonon

 

Enyhén indult az év a Dél-Balatonon, a tél a megszokotthoz képest szinte meleg volt, majd márciusban a váratlan hóesés és fagy pár szőlőfajtát ugyan megrongált, de szerencsére komoly károk nem keletkeztek a borvidéken.

Áprilisban a különös meleg volt meglepő, a májusi virágzás pedig már előrevetítette a korai szüretet is. Tavasszal összességében meleg volt, kevés esővel, így növényvédelmi szempontból könnyűnek bizonyult az év.

A nyári szárazság és hőség okot adott az izgalmakra, de a szőlők gyorsan és szépen értek a borvidéken, és szerencsére a sav sem ment le. Július végére bebizonyosodott, hogy tényleg nagyon korai szüret lesz a borvidéken, olyan, amilyen talán még soha nem volt, már a hónap végén elkezdődött a korai fajták szedése a kánikulában.

 

Kép: Furmint Photo

Az ősz is optimális volt, kevés csapadékkal. Ugyan szeptember elején esett 100 mm eső, ami után kiteltek a bogyók, de szerencsére utána száraz idő következett, így a botritisz nem jelentett veszélyt. A szüret zavartalanul folyt le, bár a korai érés miatt az időzítés kritikus volt, aki azonban időben lépett, megőrizhette a gyümölcsös ízeket.

 

Sajtóközlemény

Szólj hozzá!

Glass of comedy

2018. november 22. 10:21 - Esszlessz

A Cult in Glass és az összes ehhez kapcsolódó esemény védjegye, hogy mindig megpróbál újat mutatni, és ösztönözni arra, hogy a kedves résztvevők és vendégek minél több szereplőt ismerjenek és szeressenek meg az Art-Cult-Gastro hármasból. Így születnek meg sorra csapatuk újabbnál újabb ötletei:

Rendezvényeik:

  • Glass of Jazz
  • Glass of Comedy
  • PultAlól
  • Amatőr Vak Boskóstoló Kihívás
  • BorDay
  • GastroFolt

 

Közelgő eseményeik:

2018.11.22.

Glass of Comedy - Wine&Smile

VinoPiano Borbár

https://www.facebook.com/events/2025849394139169/

 

2018.12.08.

Amatőr Vak Borkóstoló Kihívás

MiaPia Bistro

https://www.facebook.com/Amatorvak/

https://www.facebook.com/events/341519136614520/

 

2019.01.18.

BoRDaY - A sétáló borkóstoló

Szeged - Hungi vígadó

https://www.facebook.com/borday2018/

https://www.facebook.com/events/2274416126170873/

 

2019.01.24.

Glass of Jazz vol.5. - Egy este a Borok & a Jazz szerelmeseinek

Budapest Jazz Club

https://www.facebook.com/events/298424474111333/

 


Szólj hozzá!

Ismét a tokaji aszút ünnepelhetjük

2018. november 21. 09:18 - Esszlessz

December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt. #aszuday

 „Az első Aszú Day meglepően sikeres volt, olyan helyekről kaptunk visszajelzést, amire mi sem számítottunk. Többen voltak, akik eddig ugyan nem rajongtak az édes borokért, de ezen a napon egy-egy kivételes tokaji aszút megkóstolva megváltozott a véleményük. Ez is alátámasztja azt, amit már sokszor tapasztaltam: aki egyszer találkozik egy aszúval, attól kezdve másképpen értékeli ezt a kategóriát” – mesél Kézdy Dániel, az Aszú Day ötletgazdája az első év tapasztalatairól.

Kép: Furmint Photo

„A tavalyi merészebb ötlet, a szecsuáni konyha ételei után idén egy hagyományosabb, ám exkluzív alapanyagra koncentrálunk, a libamájra. Sok elkészítési mód közül választhatunk, és a receptjeink segítségével akár otthon is tökéletes párosokat hozhatnak létre a borkedvelők december 10-én.”

Aszú és libamáj

Noha desszertborként tekintünk rá, a tokaji aszú nem csak az édességek mellé passzol. Magyarország a világelsők közé tartozik a minőségi, hízott libamáj előállításában, a magyar gasztronómiában éppen ezért az egyik tradicionális párosítás a libamáj és a tokaji aszú.

A libamáj édeskés íze szépen harmonizál az aszú cukortartalmával, a zsíros textúrát pedig remekül ellensúlyozza a bor élénk savszerkezete. Az elkészítésnél érdemes figyelembe venni az aszúnk karakterét. A fiatal aszúkhoz friss gyümölcsök és zöldfűszerek passzolnak, az érett, régebbi évjáratokhoz pedig használjunk aszalt gyümölcsöket, lekvárt, vagy karamellizálhatjuk is az ételt. Mivel a tokaji aszú az évjáratok, dűlők és borkészítés eltérései miatt sokszínű, így bátran kísérletezhetünk az ízekkel a konyhában.

Kép: Furmint Photo 

A tokaji aszú

A Tokaji borvidék Magyarország északkeleti részén található, régre visszanyúló borkészítési hagyományokkal rendelkező szőlőtermő terület, amelyet már 1737 óta jegyeznek mint a világ első zárt borvidékét. Kivételes édes borok készülnek itt, a talaj, a mikroklíma, a botritisz, a helyi szőlőfajták és a borkészítés ötösfogatának köszönhetően a tokaji aszú egyedülálló, más borokkal össze nem hasonlítható karaktere jön létre.

A vulkanikus alapkőzet a borok ásványos karakterét és a feszes savszerkezetet adja, a folyók által befolyásolt őszi, párás mikroklíma pedig segíti a Botrytis cinerea nevű nemespenész kialakulását, aminek köszönhetően megjelennek az aszúsodott szőlőszemek. Ezeket a bogyókat, amelyekben a cukor koncentrálódik, kézzel, több körben, az őszi hónapokban folyamatosan szedik. A szigorúan meghatározott borkészítési eljárást minden termelőnek be kell tartania, így csak a borvidéken engedélyezett hat szőlőfajtából készülhet. Azonos évjáratú borba vagy erjedő mustba áztathatják az aszús szemeket, a kierjedés után a maradékcukor-tartalomnak pedig minimum 120 gramm/liternek kell lennie, és kötelező hordós érlelésnek is alávetni a bort.

 

Aszú Day

  1. december 10-én a második Aszú Dayt ünnepeljük. Ezen a napon legyen a tokaji aszú nagykövete, vásároljon egy palackkal, kérje a kedvenc éttermében, vagy nyissa ki otthon, és készítsen hozzá egy libamájas fogást, és ossza meg az aszú élményét másokkal is. #aszuday

 

Sajtóközlemény

Szólj hozzá!

GASZTROHEGY: Terítéken BADACSONY

2018. november 16. 09:41 - Esszlessz

A Gasztrohegy koncepcióval Badacsony új korszakot nyit. Közismert, milyen látványos fejlődés volt az utóbbi évtizedben a borok terén és tavaly téltől „Badacsony nyitva néven több vendéglátóhely közös programsorozatot indított el, mivel úgy döntöttek, hogy ezentúl télen is nyitva lesznek. Hozzájuk csatlakozott a Tilia Borvendéglő, az idén nyártól újra nyitott legendás St. Orban Étterem, valamint a rizapusztai Tölgyes Kúria. Az egyre erősödő, 365 napos vendéglátásban gondolkozó badacsonyi “kemény mag” idén ősszel elérkezettnek látta az időt, hogy egy ősztől tavaszig tartó különleges gasztronómiai programban mutassa meg a régió értékeit. A Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is: aktivitásra csábít, tematikát ad, élményt nyújt – borokkal, gasztronómiával, ötletekkel. Végre kiderül, hogy a Badacsony valójában mindig is tányér alakú volt, csak eddig nem volt olyan megközelítés és olyan kínálat, amiből ez ennyire egyértelművé válhatott volna.

 

Októbertől áprilisig megmutatják a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

 

Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.

“Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!” – mondják a vendéglátók, akik október első hétvégéjén meg is mutatják, mire gondoltak pontosan: október 5-6-7-én a szőlő lesz a tematika. ---- LENT olvasató a 9 étterem pontos ajánlata!

 

“Az életben sokszor az vezet a legnagyobb élményekhez, ha valamilyen közös célt tudunk kitűzni magunknak. Ilyen közös cél a Gasztrohegy programot együtt megálmodó badacsonyi csapatnak, hogy hónapról hónapra mindig jobbat és jobbat tudjanak adni és a kitűzött közös célokkal egymást is inspirálják a gasztronómiai kreativitásban. Ugyanakkor baráti társaságok, párok, családok vagy cégek számára is érdekes lehet egy gasztrotúrát mint közös célt kitűzve inspiráló új élményekkel gazdagodni” – mondja Kardos Gábor, a Gasztrohegy koncepció megálmodója.

 

“Nagy könnyebbség, hogy a kilenc hely ugyanazon a hegyre vezető útvonalon található, egymáshoz elég közel, így nem kell különösebben keresgélni, hogy hol lenne a következő állomása az ínyenc túrának. A közlekedésben elektromos kisbusz is segíteni fog, mely fél óránként indul a központból, de reméljük, sokan gyalog is útrakelnek, hiszen az őszi-téli badacsonyi barangolás már önmagában élmény. Az étteremlátogatás általában egy helyen üldögélést jelent és sokan nem is nagyon mernek csak egy pohár borra beugrani vagy egy falat ételre beülni egy elegánsabb helyre. A gasztrotúrázás azonban ennél jóval lazább, szabadabb kereteket biztosít, így akár több helyre betérhetünk és a tematikus programmal mindenhol kapunk egy kézzelfogható napi ajánlatot, hogy mit érdemes kérnünk – tehát az étlap teljes áttanulmányozása sem szükséges ahhoz, hogy választani tudjunk, ha inkább csak az élményre hagyatkoznánk és átadnánk magunkat a hegy és a táj szépségének, immár gasztronómiai értelemben is rá hagyatkozva engedhetjük, hogy a Badacsony-élmény teljesen magával ragadjon” – meséli Laposa Bence az együtt tökéletesített koncepcióról.

 

A havi egy gasztro hétvége tematikája alapvetően a szezonalitásra és az annak épp leginkább megfelelő regionális alapanyagokra épül, de előkerül a vulkán, a bazalt is, mint inspiráló háttér. A séfek már lázasan dolgoznak az ételeken, a Badacsony Nyitva oldalára folyamatosan kerülnek majd fel az információk. Egy biztos, aki belevág egy ilyen gasztrotúrába, az mindent megkap, ami a szemnek és szájnak símogató: csodálatos tájat és tökéletes falatokat.

 

 

RÉSZLETES TEMATIKÁK:

Október 5-6-7. GASZTROHEGY/1. Minden, ami szőlő – Már túl a szüreten, borok forrnak a pincében, de a szőlőből nem csak bor készül. Murci, must, szőlőlevél, szőlőmagolaj, verjus, mustbalzsam és a badacsonyi szüret ihlette fogások a tányérokon, amikért érdemes bejárni a hegyet.
November 23-24-25. GASZTROHEGY/2. Halak a hegyen –  A legharapósabb halak kerülnek terítékre: menyhal, harcsa, sügér, tokhal a tányérokon, a Balaton vízgyűjtő területéről. A nagy halak megeszik a kicsiket, mi meg a nagyokat…
December 28-29-30. GASZTROHEGY/3. Év végi disznóságok – Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés. Gazdagon megünnepeljük az év végét és kinyitjuk a kamrákat: friss és érlelt, füstölt disznóságokat teszünk a tányérokra, mellé olyan borokat kínálunk, hogy kedvet adjon tovább sétálni a következő helyszínre.
Január 25-26-27. GASZTROHEGY/4. Nagyvadak a hegyről – Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.
Február 22-23-24. GASZTROHEGY/5. Gasztrofarsang – Ha azt mondjuk: fánk, mindenki egyre gondol. Pedig a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle.
Március 22-23-24. GASZTROHEGY/6. Felszáll a füst – Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket. Smokerek, Green Egg, Yagoona, BBQ…
Április 12-13-14. GASZTROHEGY/7. Lávakő hétvége – Egy vulkánon élünk, és ezt néha elfelejtjük. Pedig a láva, a bazalt nem csak a szőlőt, a mi életünket is átjárja, mindig itt van. Ezen a hétvégén kövön és grillen sütünk, húsok, sajtok, zöldségek sisteregnek majd roppanósra, vagy épp puhára. Végre újra a szabadban, a legszebb hegyi teraszokon!

 

RÉSZTVEVŐK:

Tölgyes Kúria

Bonvino Borbár

Borbarátok Vendéglő

Istvándy Borműhely

Tilia Borvendéglő

Pláne Badacsony borterasz

St. Orban Étterem

Laposa Birtok

Kisfaludy-ház

 

Kommunikáció és sajtókapcsolat: Budavári Dóra / 06303323515

 

Ajánlott szállások:

Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester, Hotel Neptun

Szigliget: Villa Kabala

Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház

 

Utazás:

Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)

BADACSONY TAXI: 06306026963

 

A további információkat itt lehet elérni:

https://www.facebook.com/badacsonynyitva/

 

AJÁNLATOK az első hétvégére

Október 5-6-7. Minden, ami szőlő!

 

Borbarátok Vendéglő

Tatár beefsteak, kápiakrém, magos mustár, sült szőlőlevél, kékszőlő, verjus, póréhagyma szalma

Must sabayon, mazsola fagylalt, ristretto

 

Istvándy Birtok és Borműhely

Istvándy Szürkemarha pástétom cabernet sauvignon szőlőlekvárral, kaláccsal.

Eperszőlős csicseriborsókém (hummusz) szőlőmagolajjal, verjus-vel és tortilla-val.

Kéksajtos pohárkrém, csoki morzsával szőlőlézselével.

Csokoládés máktorta kékszőlővel.

 

Tilia Borvendéglő

Kacsamáj mousse, szőlős saláta, balzsamecetes dresszing, zeus redukció, újdió

Erdei gombakrém leves, ropogós mangalica csipsz,

szőlőmag örleményes-túrós pogácsa

Szarvascomb fehérborral párolva verjus-vel ízesített-vadas mártás, szalvétagombóc

Izabella szőlős mascarpone hab pirított törökmogyoró crumble, szőlő coulis

 

Pláne Badacsony borterasz

Házi tagliatelle, blanchírozott szőlőlevél, karamellizált szőlő, kéksajt, szőlőmag-olaj a Szászi Pincétől, verjus a Bencze Családi Birtoktól, mazsola, “bazalt balzsam” a Kövér-késtől.

 

St. Orbán Étterem

Vaddisznó szűz, édesburgonya, szőlő, must

 

Laposa Birtok

Fürjkocsonya, szőlő, magsaláta.

 

Kisfaludy-ház

Szüreti szőlőleves arany mazsolás túrógombóccal

Kacsacomb szőlő-mézes lilakáposztával

Ürmöske

 

Bonvino Borbár

Kacsa rillettes fehérboros szőlőraguval, sütőtökös burgonyagombóccal

 

Szólj hozzá!

Paletta ..avagy mesék a Danitól

2018. november 15. 09:47 - Esszlessz

Vörösmaty tér, Hütte Karácsonyi Vásár

Keddenként Hütténkben gasztro mesék Danival.. azaz
Bezerics Dani mesél borról, gasztronómiáról, hagyományokról és kultúráról,
meg persze magáról az általa elképzelt életről. Látásmódja sajátosan elfogult,
erősen szubijektív, mondhatjuk: balatoni szemüvegén szűri át a világot,
határozza meg magát és a véleményét, ráadásul szerinte így minden a
legnagyobb rendben van. Apukája borász, már csak ezért sem meglepő, hogy
az alkalmakhoz a pincéből is válogat. Lesznek már forgalomban nem lévő
tételek, újak és minták.. időnként még a pult alá is érdemes lesz betekinteni.


Tematika
nov. 13.


After Márton (Liba ételek, újborok): Márton nap bemutatása. Tervezett étel:
lúdláb saláta, liba zúza, kuszkusz, chermoula, koriander, marokkói citrom.
Primőrök koprodukció Danival és a Bezerics apukával: Szexi Irsai és Rozé
gyöngyözők, Petike Rozé, Pinot Noir ’hordóminta’


nov. 20.
A halak királya: avagy a fogas érdekesen. Dani mutat egy szuper technikát a
fogas (más halakra is alkalmazható) sütésére, amiből helyben ételt is készít.
Menü: fogas, körte, mangalica lardo, fehér sólet.
Borok a halakhoz: 3 stílus, amivel nem tudunk hibázni. Reduktív: Olaszrizling
(BalatonBor) / battonage: Furmint / házasítás: BirtokBor (Furmint, Pátria,
Hárslevelű)


nov. 27.
Vad vidék: Hagyományok és innováció egy balatoni srác szemszögéből.
Menü: őz ’forralt bor’, töltött kel, gombák. Hozzá a Syrah 50 árnyalata ☺ 3
tétel, 3 évjárat, 3 stílus. A szuper fűszerestől, a szuper gyümölcsösig. 2008-tól,
2016-ig. A pince mélyétől a polcokig.


dec. 4.
örömfőzés (dec. 3. A fogyatékos emberek világapja után): ezen különleges
alkalomkor a Lámpás ’92 alapítvány 2 kis lámpácskája készít ételt Dani
vezetésével. A tematika: pulled ponty - Xmas edition, hozzá Dani mutat be
újhordós fehéreket.
Füst a füstnek jó barátja! Étel és bor között jó összekötés, ha az étel mellett
borunkban is megjelennek a pörkölt aromák. A hal miatt fehér, a füst miatt
barique. Dani a kedvencét hozza 2 felvonásban. Aktuálisan és éppen
nagykorúan. Chardonnay barrique 2015 és 2000 a porondon!


dec. 11.
Érdekes Karácsony váró: töltött káposzta bangkoki stílusban. Nagy
klasszikusunk fúziós változata nem mindennapi izgalmakat rejt magában.
Napfény ízű.. és hozzá a bor. Na jó, nem is sima bor: forralt bor!! Elkészítjük
együtt. Alapja 14%-os alkohol tartalmú Pátria. De megszínezzük rendesen
gyömbérrel, csilivel, marokkói naranccsal, római köménnyel, csillagánizzsal,
meg minden földi jóval.


dec. 18.
Bejgli for president: szuper süti, de akár tányérdesszert is. Dani mesél a
bejgliről és tányérdesszertté változtatja. Pohárban egy nem éppen klasszikus
aszú. Deja Vu. „Már láttam” élmény. Borunk Zalából származik. Szinte
lélegzetvétel szerű természetességgel, mintha a világ legtermészetesebb
dolga lenne errefelé teljesen botrytis lepte szemekből bort készíteni, hozza a
csodás aszú élményt.


A szerdai irodalmi estek alkalmával is a keddi gasztro mesék borai kerülnek terítékre!

Szólj hozzá!

Egy pohár jazz

2018. november 12. 15:39 - Esszlessz

Immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Glass of Jazz kóstolóest, a Cult in Glass, illetve a Wine Flow Team együttműködésében. A Cult in Glass és az ehhez kapcsolódó rendezvények célja, hogy megpróbáljon mindig valami újat mutatni, és ösztönözni arra, hogy minél többen ismerjék és szeressék meg az Art-Cult-Gastro hármast. Az eseménynek a Budapest Jazz Club adott otthont.

Most ezen a családias sétáló kóstolón én is részt vettem. J

Ezen az estén (és ahogy megtudtam a korábbi rendezvényeken is) 6-8 borászat borait ízlelhettük. Mindezt úgy, hogy észre sem vettem hogyan repül az idő. A kiállítók között volt több számomra ismerős borászat, akiknél az új évjáratokat is kóstolhattam.

Elsőként pár kiállító pincészet és a kóstolt bora a teljesség igénye nélkül:

-  Várszegi Pince, Csabagyöngye (2018)-> könnyed, illatos, vidám virágos hangulatot áraszt.

- Vabrik Pince, 3lábú kutya (2016)-> hozza a fajtára jellemző jegyeket, sokszínű, fűszeres, konyakos meggyes

- Recas Pince, Feketeleányka (2017)-> cseresznyés, cigánymeggyes, aszalt szilvás jegyeket mutat, szép savakkal és fűszerekkel

Ezek után felfedező útra indultam három borvidékre, a neszmélyi, a pannonhalmi és a villányi régiókba. Mind a három vidékről kis családi borászat borait kóstolhattam.

Neszmélyről a Hauzer Bormanufaktúra kézműves borait ízleltem. Megtudtam, hogy a pince Bajon van és egy 1798-ban készült prést is használnak a borok készítésénél. A kóstolt tételek közül az este egyik kedvence a Későbánat (2017) boruk volt. Chardonnay fajtából készült reduktív technológiával, üde, még mindig friss, őszibarackra emlékeztető ízű, kerek bor. A nevét a szüreti esőzésekkor kapta, mert nem sikerült az eső előtt leszedni a szőlőt, de a palackozásig is nagy odafigyelést igényelt, hogy ez a szép bor elkészülhessen.

Pannonhalmáról a Herold Pince érkezett, ők a borvidék legfiatalabb borászata, történetük 2009-ben kezdődött. A pince az apátság lábánál fekszik, ami kb. 800 éves múltra tekint vissza, ugyanis ez volt a bencések dézsma pincéje. A család 2010-ben vásárolta meg ezt a pincét. Itt az estém másik kedvencét a Merlot-ot (2016) kóstolhattam. A piros gyümölcsök mellet némi gyógynövényes jelleg is felfedezhető, a grillázs, a szegfűszeg, a vanília, és egy kis kávé mellett.

Villányból a Joó Tamás Pincészete kínálta borait. Ők Siklósról érkeztek. Kis családi borászat, összesen 3,5 hektáron dolgoznak. Tőlük a kedvencem a Joószívvel Bíborkadarka (2017) volt. Ritkaságnak számító fajta, sötét rubin színű, egyszerű, jó ivású, fűszeres, kerek bor.

A kóstolások között szusszanásként gyakran átsétáltam a koncertterembe, ahol Gereben Zita Quintet jazz koncertjét élveztem.

Igazán izgalmas és tartalmas estém volt. Már alig várom a következő (január) Glass of Jazz-t. Bár megtudtam, hogy novemberben is szerveznek egy újabb boros-nevetős kis zenével fűszerezett estét a Glass of Comedyt. Izgalmasnak hangzik ez is!! Lehet, benézek!?! J

Addig is kóstoljatok, jó borokat és élvezzétek a jazzt!               

Kriszti                                                                                                      

Szólj hozzá!

Egy nehéz évjárat éjszakája

2018. november 09. 10:48 - Esszlessz

Jó évjáratból különlegeset, izgalmasat könnyű kóstolni- de mi a helyzet az igazán nehéz évjáratokkal? Ennek jártunk utána októberi kóstolónkon. Már ott akadályba ütköztünk, amikor a tételek beszerzésére került sor. Bejáratott boltok raktárait felkutatva, kisebb-nagyobb szupermarketek poros polcait túrva, számtalan borászt megkeresve, illetve saját kamránk hátsó polcait lesöpörve nagy nehezen, de összeállt a sor.

A leírások magukért beszélnek. 2010-et írunk.Sok eső, kevés napsütés. Talán az utóbbi idők egyik legbarátságtalanabb éve.

  1. Takács Lajos Hárslevelű

 

Borostyán szín, pici füvesség, kis karamell, sherrys, öregedés, szalmasárga szín, ecetes alkoholos illat, fáradt, oxidált, kesernyés íz, nem tiszta illat, poros, túl a csúcson, csípősen savas a vége, kicsi méz, lassan nyílik. Nyárvégi napraforgó sárga, olajos forgás, aldehides, ragasztós illat, kenyér, extra szűz olíva, rozmaring. Ízben gorgonzola, pálpusztai, lépes méz. Vastag savakra épül. Aranyló szín, virágok, alkohol+, utóízben pici gyógyszeresség. 

 

77 pont

 

  1. Takács Lajos Hárslevelű

 

Fűszeresség, citrusos, mézes, vajas, alkohol+, illatajobbmintazíze,

szalmasárga szín, ecetes alkoholos illat, oxidált íz kis sherry jegyekkel. Oxidált, sárgabarack, csípős savak, hosszabb lecsengés. Középsárga, könnyed, aszalódó szőlőillat, virágok, vegetális, sárgarépa és zeller, vékony test, rövid, vidám, játszi savak, kis co2. Felejthetős, de szép. Visszafogott illat, lassan nyílik, aranyló szín, enyhe petrol, zöld dió héja illat, durva sav.

 

78 pont

 

 

  1. Majoros Birtokbor

 

Sötét arany szín, citromfüves-akácvirágos illat, pici ásványosság, almás-barackosrétes, rövid. Hárs, mézvirágos illat, őszibarack, méz, oxidált, kesernyés íz, alkohol+, sav+. Fémes, „régi hagyományos Tokaji ízvilág” Ófurmint”, citrusos íz, virágos, kenyérhéj, körte. Gyönyörü csillogású arany. Meleg és selymes, kandallótűz. Tökmagolaj. Illatban összhangzatTan, testben már múmia. Rövid és eltűnik. Borostyánba hajló szín, enyhe dohosság illatban, pörkölt dió, sherry, alma, kamilla illat, "fűt mint állat", izgalmas illat mely ízben nem köszön vissza.

 

80 pont

 

 

  1. Villa Tolnay Olaszrizling

 

Világos szalma szín, fülledt,rövid, üreske, rohadtslag,alkohol++, zöldes szín, acetonos, kénes illat, gyógynövényes kesernyés íz, vékony gyorsan kiürült, savanyú alma, vadkörte, virágos, mentás, lime-s illat, virgonc savak, ásványosság. Zöldes-ezüst. Zárt, fülledt, csatornaszag. Gumitömlő. Semmitmondó, lágy savak, gerinctelen. Izgalom nélküli. Fa!, hordó fűszerek, ananászos gumicukor és őszibarack illat, sárguló levelek, közepesen hosszú korty - de az tartalmas, picit fűt, kesernye, még van benne bőven 1-2 év.

 

79 pont

 

  1. Vylyan Cabernet sauvignon

 

Meggy, cseresznye, könnyed, berkenye, pici fa, tannin+, aszalt szilva, kis szúrós mellékillat, tannin húz, szilvalekvár íz, füstös utóíz. Rubinvörös, fekete olajbogyó, gyógyszeres, kapor, mustármag, húzós, tapadós, szeder, égett gumi, feketecseresznye. Tőzegáfonya szín. Édes füszerpaprika és dohány. Szivarlevél. Nagyon jó egyensúly. Nem tolakodó, de nem is nyálas tanninok. Kiegyensúlyozott és elegáns. Kultúrált. FÖLDES illat, pici avar és animalitás, aszalt fekete cseresznye, zöldfűszer mix, krétaporos illat, lapos a vége, de egészen gyümölcsös a korty.

 

82 pont

 

  1. Sauska Cuvée 13 

 

Lilás szín, szilva,áfonya,pici csoki, pici fa, portóis, gyümölcsbomba, meggybefőtt, bőr, ásványos, alkohol+, éretlen, nyers, sok tannin, túl érett málna, cseresznye, szeder, alkoholos meggy, égett gumi, tapad. Lilásvörös. Fiatalos, ruganyos, játékos és könnyed. Gyümölcsvezéterelt, főleg cigánymeggy és kökény. Majdnem nyers még. Pörköltbor. Geil illat, fáradt, oxi, som, pici csoki, meglepően kerek korty, viszont nem mutat sokat, egyszerű és rövid, végén édeske, fiatalos gasztro-bor.

 

81 pont

 

  1. Szeleshát 2010 "Elveszett évjárat" 

 

Fa, fűszerpaprika, meggybefőtt, rövidke, epreshabcsók, sav+. Világos piros szín, paprikás, sok sav, húz a tannin, zöld íz. Kapor, mustármag, savanyított szilva, vágott dohány, vékony, semmi. Téglapiros, vékony szín. Izzadt iskolai tornagatya-szag. Vékony, üres test, lagymatag kézfogás. Bor, amiben mindenből kevés van. Pince doh, fa, hamutálban meggyszörp ázik, édeskés illat, rövid, fémes utóíz.

 

77 pont

 

  1. Kovács Ferenc Muscat ottonel

 

Óarany szín, mosogatógépillatosító illat, rövid, üres, füstölő, konzumszaloncukor

mély sárga szín, kevés virág illat, üres, cukor mindent elnyom. Sárgabarack, intenzív menta, egy nagy üres üreg. Barnás-sárga. Fáradt-lomha illat. Főtt velős csont. Égett karamell. Szaloncukor. Boridegen öregedési jelleg. Gyógyszertár illat, eukaliptuszos cukorka, indiai füstölő, hársfatea, óarany szín, fémes utóíz, enyhe nektáros jelleg, ízben is gyógyszertár (végül is harmonikus, de NEM!) 

 

71 pont

 

  1. Majoros Blanka Cuvée 

 

Mézes, citrusos, aszalványok, sav+, óbor, birsalmasajt, édes sherrys. Mandarin-sárga. Buja, trópusi illat, banán, friss füge, olíva, sáfrány. Aszalvány. Déli sziget-érzés. Vanília, kevés karamell illat, méz, oxidált sherry beütés, nagyon édes, a cukor mindent elnyom. Óarany, aszalvány, sárgabarack, hosszú, tartós, tartalmas. Narancs/borostyánba hajló szín, grillázs, pörkölt mogyoró, szamorodnis oxi jelleg, érett körte, zöldalma, nektár, kásás alma íz, fémes utóíz, fűszeres sajt.

 

79 pont

 

  1. Royal Tokaj Áts Cuvée 

 

Sötét arany szín, intenzív aszaltbarack illat, mandarin, aszalt ananász, papaya, mangó, cukorka. Sötét, rozsdabarna szín, mazsola illat, sherry, sárgabarack, méz, édes, jó savgerinc. Borostyán sárga szín, grillázs, telt, hosszú.Érett rozéba hajló szín. Tomboló barackok, kis fékolaj. Emulzió, ozmotikus sokk. Robosztus, érett savak. Fellini Róma. Aperol szín, mazsola, érett alma, mézeskalács fűszer, méz, mindent visz az édes.

 

83 pont

 

Szólj hozzá!

Irány a Balaton!

2018. október 17. 09:40 - Esszlessz

SZOMSZÉDOLÁS - Zene a kertben / Október 20. / Csopak, Szomszéd kertje
SZOMSZÉDOLÁS! Októbertől a Szomszéd kertje csapata áthívja közelebbi és távolabbi szomszédait, hogy megmutassák, amiben ők a legjobbak. Annyi jó barát forog és fordult meg egész nyáron Csopakon, hogy ősszel-télen végre van idő elhívni őket vendégségbe: jönnek majd zenészek, lesznek borászok, vendég séfek, és persze szomszéd kutyák, de ezt már megszokhattátok!
--- Első SZOMSZÉDOLÁS: Zene a kertben ----
Október 20-án sok barát lesz egy helyen: Lackó és Atti beveszik magukat a konyhába, a zenei rezidens pedig Szása lesz
Helyszín: Csopak, Kossuth utca 97. (a volt Nosztori Kocsma helyén)
Program: 19:00-tól ameddig bírjuk: a lemezeknél: Szása

zene_es_baratok.jpeg 

Őszi programok a Szomszéd kertjében Csopakon:
Október 20. SZOMSZÉDOLÁS - Zene a kertben / Házigazda Szása. Vendég: Pedro. Főz: Atti és Lackó
Október 27. SZOMSZÉDOLÁS  - Guden este és Pribojszki Matyi & Szász Andris
November 3. SZOMSZÉDOLÁS - Blues a kertben / Red One House akusztikus blues
November 9-10-11. Márton napi hétvége Csopakon
November 10. SZOMSZÉDOLÁS - A két jóbarát, meg az Anti vacsoraest

 

FÜGEKERT BRUNCHOK – Szüreti Bor brunch VOL. 2. / Zánka, Fügekert
Annyira szerettétek az első szüreti brunchot, hogy a Fügekertesek úgy döntöttek, szerveznek még egyet. Ez alkalommal azonban csatlakoznak a Zánkai Szüreti Mulatsághoz, így azt ajánljuk, egész napra tervezzetek a balatoni kiruccanással:)

FÜGEKERT BRUNCH 10:00-15:00
Újra lesz idő hosszan reggelizni, bruncholni, összeülni, falatozni. Szabó Gyula, a Káli Kövek borásza pedig Köveskálról hoz a brunch-hoz borokat.
Pallag Dávid pedig ezekhez álmodott friss falatokat.
MENÜ:
Szőlő gazpacho,verjus, konfitált fokhagyma, füstölt mandula
Erdei gombás csája ( Húsos rétes ), savanyított lila hagyma, szarvasgomba olaj
Birkapörkölt, kuszkusz, gyöngyhagyma
Almás pite, sós-karamell 
Ár:4890Ft/fô(italok nélkül)



ZÁNKAI SZÜRETI MULATSÁG 14:00-tól
"Közhírré tétetik, hogy 2018. október havának 20. napján Szüreti Mulatság és Felvonulás tartatik Zánkán, melyre mindenki elvárattatik, meghívattatik.
A déli harangszó után két órával indulnak a dalia legények és a szép menyecskék, hogy az esti bálra mindenki kedvét megteremtsék.
Díszítsék hát a kocsikat, traktorokat, no meg saját magukat díszes maskarába, és jöjjenek a Szüreti Felvonulásra, és a Bálba!"
Részletek: https://zanka.hu/zankai-szureti-mulatsag-2018-oktober-20-7006/

MIKOR? október 20. 10:00-15:00
HOL? Fügekert, Zánka
#fugekertbrunch #lustareggelik #hosszuebedek

 

DJ a SZŐLŐBEN HALLOWEEN EDITION / november 3. Csopak, Homola Borterasz

Félelem és reszketés Paloznakon!
A Borteraszon idén is kigyúlnak a töklámpások, előbújnak rejtekükből a fekete macskák, hogy kezdetét vegye egy tábor tüzes, zenés, táncos mulatság! A teraszon avar ropog majd a lábunk alatt, pokrócokba burkolózunk, és a hűsítő fröccs helyét átveszi a testes vörös bor.  
 A Green Eggnél Czinege Tamás / Czinege gasztro show - Szezonális harapnivalókkal
 Öltözzetek be, fessétek ki magatokat, húzzatok a fejetekre egy tököt, vagy csak legyen rajatok egy denevéres kitűző - mi bármilyen apró gegnek örülünk, de semmi sem kötelező!!!-
PROGRAM:
 14:00-tól laza zenék, bele a délutánba és a naplementébe, Parti Szél, Homola Kékfrankos, Homola Black, de lehet, hogy pálinka is előkerül...
 A lemezeknél 14 órától este 10-ig a lemezeknél Cyborg Templar, de birtokvezetőnk, Zsandár Tamás, aka Dj Gyanus is beáll a dj pult mögé: a chillezéstől haladunk a finom megmozgatáson át a táncig
 Czinege gasztro show - Szezonális harapnivalókkal
 Őszi színkavalkád, pokrócok - ez már egy kicsit más hangulat, de a maga minden szépségével együtt! #osszelisbalaton

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása
Mobil