Egy csodálatos hely, gesztenyefák, kikandikáló napsugarak, jó hangulat, kötetlen beszélgetés. Ez jellemezte a KÉS-VILLA-BUDA sajtó ebédjét, melyet az alapító és ötlet gazda Jardinette vendéglő tulajdonosa Kálmán Zoltán adott nekünk. De mi ez? Miért jó nekünk?
A KÉS-VILLA-BUDA, 12 étterem összefogása, melyben a hagyományos magyar ételeket részesítik előnyben, a tradicionális budai polgári vendéglátás hagyománya mellett. Céljuk, hogy vonzóvá tegyék újra a budai vendéglőket nem csak Budának, Pestnek, hanem a külföldi turistáknak is. Visszahozni a divatba a békebeliséget a rá jellemző étkezési kultúrát és nosztalgikus hangulatot. Mindezt egy 1 éves kampány keretében. Minden hónapban más-más ételt helyeznek előtérben a magyaros ételekből.
Kép: Pixeltaster
Október a HÚSLEVES és VELŐSCSONT hónapja. Ebből kaptunk ízelítőt mi is. Ha már összefogás, akkor ez az egyszerű ebéd is így zajlott. A velős csontot a Khéli étterem biztosította, a fokhagymás pirítóshoz a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő hozta a kenyeret. Vendéglátóink büszkesége a kakas leves volt, a desszertet a Hadik küldte, a borokat a Schieszl Vendéglő és Borház készítette. Minden adott volt egy igazi ráérős, lazulós beszélgetős ebédhez. Ami már lassan feledésbe merül ebben a nagy rohanásban. Pontosan ez a lényeg! Élvezni az étkezést, a környezetet.
Ebéd közben megtudtuk, hogy a november a liba és szárnyasok hónapja lesz; decemberben meg a töltött ételek várnak ránk a budai vendéglőkben. Használjuk ki a lehetőséget és fedezzük fel újra a budai vendéglátást!
És melyik ez a 12 étterem? Íme:
- Jardinette
- Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
- Mezzo Music Restaurant
- Spíler Buda
- Náncsi néni vendéglője
- Földes Józsi vendéglője
- Hadik
- Schieszl Vendéglő és Borház, 1896
- Émile
- Kéhli
- Pasarét Bisztró
- Promontor Kertvendéglő
Remélem, valahol összefutunk!
Kriszti