esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Kés Villa Buda

2019. október 10. 14:46 - Esszlessz

Összefogás a budai vendéglátásért

Egy csodálatos hely, gesztenyefák, kikandikáló napsugarak, jó hangulat, kötetlen beszélgetés. Ez jellemezte a KÉS-VILLA-BUDA sajtó ebédjét, melyet az alapító és ötlet gazda Jardinette vendéglő tulajdonosa Kálmán Zoltán adott nekünk. De mi ez? Miért jó nekünk?

A KÉS-VILLA-BUDA, 12 étterem összefogása, melyben a hagyományos magyar ételeket részesítik előnyben, a tradicionális budai polgári vendéglátás hagyománya mellett. Céljuk, hogy vonzóvá tegyék újra a budai vendéglőket nem csak Budának, Pestnek, hanem a külföldi turistáknak is. Visszahozni a divatba a békebeliséget a rá jellemző étkezési kultúrát és nosztalgikus hangulatot. Mindezt egy 1 éves kampány keretében. Minden hónapban más-más ételt helyeznek előtérben a magyaros ételekből.

photocreditby_pixeltaster.jpg

Kép: Pixeltaster

Október a HÚSLEVES és VELŐSCSONT hónapja. Ebből kaptunk ízelítőt mi is. Ha már összefogás, akkor ez az egyszerű ebéd is így zajlott. A velős csontot a Khéli étterem biztosította, a fokhagymás pirítóshoz a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő hozta a kenyeret. Vendéglátóink büszkesége a kakas leves volt, a desszertet a Hadik küldte, a borokat a Schieszl Vendéglő és Borház készítette.  Minden adott volt egy igazi ráérős, lazulós beszélgetős ebédhez. Ami már lassan feledésbe merül ebben a nagy rohanásban.  Pontosan ez a lényeg!  Élvezni az étkezést, a környezetet.

Ebéd közben megtudtuk, hogy a november a liba és szárnyasok hónapja lesz; decemberben meg a töltött ételek várnak ránk a budai vendéglőkben. Használjuk ki a lehetőséget és fedezzük fel újra a budai vendéglátást!

És melyik ez a 12 étterem? Íme:

- Jardinette

- Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

- Mezzo Music Restaurant

- Spíler Buda

- Náncsi néni vendéglője

- Földes Józsi vendéglője

- Hadik

- Schieszl Vendéglő és Borház, 1896

- Émile

- Kéhli

- Pasarét Bisztró

- Promontor Kertvendéglő

 

Remélem, valahol összefutunk! 

 

                                                        Kriszti

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása