ÚJRA AUGUSZTUS 20. TÖRÖK CSABINÁL
Már klasszikus a 2HA Szőlőbirtok augusztus 20-i bulija: csodás borok, megunhatatlan kilátás, szőlősorok és olívafák, frissen sült bbq ételek, és persze jó zenék.
- 11:00-13:00 Napindító pezsgő+brunch kombóval
- Egész nap DJ szettek
- A BBQ mellett a Fillet Event Catering csapata
- A boros poharaknál és a pincében természetesen Török Csaba
- Különleges tételek kóstolója - infó hamarosan!
- Poharunkban 2HA pezsgő, Tabunello, Olaszrizling, Nevem senki...
- Alattunk a Szent György-hegy, előttünk a Badacsony
››› Az event nem zárt körű, de bejelentkezéshez kötött, a vendégek számát limitáljuk ››› jelentkezés névvel és email címmel személyenként ››› regisztracio@2ha.hu
PRÓBAÜZEM A BETONÜZEMBEN – Gilvesy Pincészet • Augusztus 14.
Helyszín: a Gilvesy B-üzem Kisapáti-nemesgulács vasútállomás mellett, a Gyártelep utcában
A Kisapáti-Nemesgulács határában formálódó B-üzem, a Gilvesy Pincészet új rendezvényhelyszíne augusztusban egy napra megnyitja a kapuit: laza hangulat, zene, finom falatok, jó borok, pop-up jelleggel. Gyere, és nézd meg, hol tartunk az építkezéssel, ami még folyamatban van.
Egy laza hangulatú piknikre hívnak, amolyan „műszaki bejárásra” – természetesen a kényelmi funkciók nagy része – mellékhelyiségek, pult – már elkészültek, így az augusztusi szombaton mesélhetnek nektek az új tervekről, mi is készül itt tulajdonképpen.
Ami lesz:
- DJ Pozi zenél egész délután
- Ugorj be a strand után: 17:00-23:00
- Érkezz vonattal! A megállótól 1 perc sétára vagyunk! – utolsó vonat Budapest felé: 22:32 / menetrendwww.elvira.hu
- Az ételeket a Tütü Gasztró Busz biztosítja, akik balkáni ételekben és grillben nagyon is otthon vannak. /Húsos és vega verziók és tapas-tálak
- Búzalelke kenyerek
Kékszalag Páholy és Brunch a Laposa Borteraszon
július 23. péntek 9:00-13:00
Az idei Kékszalag második napjának reggelére ér remélhetőleg a mezőny nagy és látványos része a Badacsony alá, így az amúgy is csodás kilátást vitorlások tarkítják majd. A nézelődéshez a Laposa Borterasz konyhája extra brunch étlappal készül, ezen a napon a szokásosnál korábban nyitják ki a teraszt.
A bőséges reggeli/brunch mellé ajánljuk a behűtött Laposa Brut pezsgőt vagy a most megjelent új Kéknyelű évjáratot!
A férőhelyek limitáltak, mindenképp foglaljatok asztalt!
Reggeli ajánlat:
Croissant, házi málnalekvár, vaj
Sajtos-tojásos croissant, saláta
Kacsarilettes, friss kenyér, paradicsomsaláta
“Sonktekercs”
Laposa “Club Sandwich”
Kortárs Koktélvacsora a Hableányban
július 23. péntek 18:00
A Hableány séfe, Ács Ferenc és Fecske Viktor sommelier már egy ideje lázasan dolgoznak, hogy egy olyan degusztációs vacsorát alkossanak meg, ami megmutatja a Hableány konyhájának esszenciáját.
2 éve nyitott meg az étterem, és mostanra megtalálta stílusát, amit a vendégek is nagyra értékelnek. Kortárs balatoni bisztró konyhát visznek, hétvégi ajánlatokkal, szezonális hozzávalókkal, sok környékbeli alapanyag felhasználásával. Most mindezt összerakták egy 6 fogásos gourmet vacsorába, ahol a fogások mellé koktélokat alkottak.
A vacsorát a Hableány Gourmet-sarokban rendezik meg, ahol ezen az estén 20 főt látnak vendégül.
Menüsor
Amouse Bouche // Laposa Pezsgő, eper, bazsalikom
Tapolcai pisztráng-karalábé-miso // G'Vine Gin, szőlő, Seventeen 1724 Tonic
Birkagulyás-koriander-citrom // Cotswolds Old Tom Gin, fekete tea, menta
Dödölle-mangalica szalonna-salottahagyma // Cognac Fizz - Remy Martin According Royal, Cassis, szóda
Keszthelyi tokhal-céklák-mustár // Brill céklapárlat, Mescal San Cosme, J.Gasco Indian tonic, málna
Vaddisznópofa-patiszon-kecsketej-kel // Whisky Sour - Buffalo Trace Bourbon, lime, cukor, tojás
Frissítő: Kéknyelű sorbet
Fehércsokoládé-piszácia-citrom // Rum Zacapa, kókusz, kávé