esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Balatoni programajánló / Badacsony, Kékszalag, Szent György-hegy, Pap Wines, Mitiszol, 2HA

2019. július 15. 13:09 - Esszlessz

MITISZOL - PEGAZUS / Szentbékálla / augusztus 10.
MITISZOL? goes Balaton!
Természetes borok, organikus ételek és két felvidéki űrturista elképesztő lemezei a Káli medence egyik legszebb helyszínén - a MITISZOL csapata a Pegazusnál jobb helyet nem is találhatott volna az organikus balatoni gyűléshez. Kicsit távolabb a parttól, a szentbékkállai templom lábánál fekszik a PEGAZUS: hatalmas fák, futó növényekkel benőtt kőfalak és egy 200 éves épület a falu legmagasabb pontján.
Az együttműködés eredménye egy kísérletező, merész és tudatos buli, ahol kötetlenül, lazán kóstolhatunk és ismerkedhetünk természetes/natúr borokkal és borászokkal az ország és Európa számos pontjáról. A természetes borok mellé, helyi alapanyagokból, a Balaton felvidéki életérzésre minden ízében rímelő ételekkel készül a házigazda.
A tisztes mennyiségű funky, soul, afrobeat és elektronikus zenei ellátásról pedig a Moonbase Patel Disco párosa gondoskodik, akik egy diszkó zenével és pszichedelikus kutatással foglalkozó, szigorúan bizalmas űr misszió hátrahagyott legénysége. Egyben az első földönkívüli tánc klub megalapítói. 
mitiszol_face_bejegyzes.png
Július 18-án elstartol az 51. Kékszalag, és mint minden évben, idén is ilyenkor mutatkozik be a Laposa Kéknyelű új évjárata, ennek örömére egész hétvégén különleges ajánlatokkal várnak a Badacsony oldalában.
Mindig izgatottan várjuk, hogy mikor pillantjuk meg az első hajót. Csatlakozz hozzánk a teraszon, és közben akár már a Kéknyelű legújabb, 2018-as évjáratát is kortyolhatod.
A birtok séfje pedig a Kéknyelűhöz passzoló fogásokkal készül egész napra.
Mindenképp javasoljuk az asztalfoglalást, amit a birtok@bazaltbor.hu címen illetve a +36 20 777 7133 telefonszámon tudtok megtenni!
laposa_1805_heima_first_155.jpg
VERY SUNDAY's PAP WINES / Szent György-hegy / július 21. és augusztus 18.
A Szent György-hegy egy külnleges hely, különleges emberekkel. Itt található a PAP WINES, Karina Vissanova és Molnár "Papa" Áron varázslatos vega étterme, mely Áron indiai kalandjaiból táplálkozik. Aki járt már a kis teraszon és végignézett egy naplementét, az tudja, hogy ide vissza kell térni. A sok nemzetiséget egyesítő páros, Karina ás Éron egy koppenhágai klubban találkoztak, ahol Áron akkoriban DJ volt. A zenék szeretete és a gyűjtőszenvedély a Szent György-hegyig is követte őket, és bár manapság Áron inkább főz és borászkodik, néha beáll a lemezjátszó mögé.
Most induló Very Sunday's sorozatuk egy zenei és gasztronómiai utazás lesz, vendég DJ-vel vagy DK-kkel, Áronnal, és vendégséffel a konyhában.
Az első alkalom: július 21.
› Vendégchef a konyhában (így Áron is beállhat a DJ pult mögé!) Czinege Tamás (Gastro-Hack)
› A lemezeknél:
DJ’s George Mihály (BP)
(Quality music lovers society & Graffiti Kings radio UK)
&
Papa Aron (PAP Wines Szent György-hegy)
ÚJRA! - Medencés augusztus 20. a 2HA-nál / Szent György-hegy
Már már szokássá vált, hogy minden évben augusztus 20-án Török Csaba "bulit szervez", amolyan barátit, egész naposat, medencéset. Most - regisztráció ellenében - mindenkit vár, aki a 2HA tágabb baráti körébe tartozik. Szakmázás, borok, pezsgők, kilátás, medence, gasztronómia...
››› Szeretettel meghívunk egy a szokásosnál lazább hangulatú délutánra, ahol a jó hagulatot a a táj , a 2HA borok és pezsgők biztosítják, a harapnivalókért gasztroshowman barátok Czinege Tamás, Stoller Márton és Piszkor Norbert ( Füst és Buborék, Gastro-Hack) csapata felel, a DJ pult mögött pedig Papa Áron (PAP wines) és a fellépést ritkán vállaló Pécsi-Szabó Dénes áll.
››› GASZTRO Czinege&Stoller&Piszkor füst és buborék road show-ja. A kenyér ünnepén a helyszínen sütnek kenyeret, hozzá Kinga kamrájából válogatnak finomságokat. / Gastro-Hack, Márton Stoller Piszkor.
››› BOR Török Csaba és a 2HA borai
››› ZENE: The O'Sullivan Three (Ian O'Sullivan), DJ PAPA ÁRON és PÉCSI SZABÓ DÉNES
››› JÓGA: indítsd a napot 11:00-kor a medenceparton egy energizáló deepWORK jógával. Annamari részben kitartott, részben intenzív és dinamikus mozdulatokkal majd alapos nyújtással készül. Jelentkezés: borntobealpha88@gmail.com
Este tüzijáték, napközben beszélgetés és kóstolgatás, reggel jóga, és ki tudja még...
FIGYELJÉTEK AZ ESEMÉNYT!
A részvétel regisztrációhoz kötött, belépő nincs.
REGISZTRÁCIÓ: info@2ha.hu
2ha.jpg
Sajtóközlemény
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása