esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Irány a Balaton- programajánló

2018. szeptember 13. 10:21 - Esszlessz


Indián nyár Brunch
 / 09.15-16. / Fügekert, ZÁNKA / Mindkét nap 10:00-15:00
--- Újra: őszi nyitott teraszos brunchok a Fügekertben: a nyáron nagyon szerette mindenki, a zánkai Fügekertesek ezért őszre sem állnak le. Gyere és a lusta hétvégéket és hosszú reggeli-ebédeket. Most hétvégén 28 fokban készülünk az indián nyárra, a kötelező lecsó mellé jó káli-medencei fröccsöket kínálnak, mert a nyárnak sosincs vége. Gyertek sokan, üljétek körbe az asztalt, osszátok meg a fogásokat és az élményt a fügefa árnyékában!
ÉTELEK:
- Fehér körözöttes bruschetta szardellával és aszalt paradicsommal
- Kaposmérői bárány kolbász humusszal és piritott csicseriborsóval, pola lepénnyel
- Házi almáspite, vanilia mousse, sòs karamell
ITALOK:
- Borok (fehér, rosé, vörös 450Ft-800Ft/dl
- Házi szörpök (bodza, málna) 150ft/dl
- Pálinka 900Ft/dl
- Szóda 50Ft/dl
Ár egy személyre a teljes brunchra: 4890 Ft/fô italok nélkül

 fugekert_indian.jpg

--- Szicília és Szent György-hegy találkozása / Borok és bazalt - Taberna Infinito ---

taberna infinito - A határtalan vendéglő 
Van egy hely a Szent György-hegyen, a kisapáti oldalon, ahol mediterrán a hangulat, hatalmas a terasz, messze ér a kilátás, a hegy borai kaphatók, és mellé szicíliai és balkáni ételek sülnek-főnek. A Taberna Infinito lakásétterem egész estés élményt kínál, a vacsora korlátlan és bor is jár mellé, a tematikus estékre a Szent György-hegy borászatainak tételeit "látják vendégül". Asztalt foglalni érdemes, az étterem hétvégi alkalmakra nyit ki!
Ízelítőnek: Nyári pince, Magashegy Pince, Bajnóczy Pince, BioVits Pincészet
Ételnek: Sicilia pizza mia: focaccia, pizzák: margherita,siciliana, capricciosa, quattro formaggi, diavola, vegetariana.
Grillek a balkánról és a mediterránumból: cevap, souvlaki - csirke, sertés
Saláták környékbeli őstermelőktől: balkáni sajtkrém, keleties savanyúságok, hagymasaláták, friss bio zöldségek, görög joghurt fetával, csípős fetakrém mindez sok-sok kertünkből szedett zöldfűszerrel 
Kenyerek: görög pita, fokhagymás fűszeres olajjal megkenve
Desszertek: pastel de nata, panna cotta, szezonális gyümölcsök
Alkalmak: szeptember 21.22,23,28,29,30

 taberna2.jpg

--- Kutyakaparó Szüret / Szeptember 22. --- Szent György-hegy ----

Aki szerette a júniusi Szent György-hegy hajnaligot, az tudja, hogy a hegy egyik legvarázslatosabb pop-up helyszíne volt a Kutyakaparó, két jóbarát, Mossop Péter és a borász Puttkamer Bence panorámás terasza. A Kutyakaparó most újra megnyit egy estére a szüret alkalmából, zenészek biztosítják a talpalávalót, lesz vacsora és vezetett kóstoló is Bence Szent György-hegyi boraiból. Részletek az eseményben!

 taberna1.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása