Új színfolt a reggeliző helyek szegmensében: ínycsiklandó reggelivel csábít a Paletta Bisztró Budapest. Barátságos füves terasza és a Balatoni hangulatot keltő belső tere teljesen lenyűgözött.
Bezerics Dani tulajdonos fogadott minket egy igazi Balatoni stílusú városi villás reggelivel. Elmesélte, hogy számára mindig is fontos volt a gasztronómia és a bor szeretete; amit már gyerekként is magába szívta a Balatonon. Nagy álma vált valóra mikor megnyitotta az első Paletta Bisztrót; ahol magas színvonalú és különleges ételeket szolgálnak fel a legjobb balatoni alapanyagokból. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön előbb körbe járta a Balatont, hogy megtalálja a legjobb termékeket, gyártókat, termelőket az ételek elkészítéséhez. Dani sikerét látva, ma már őt keresik fel a termelők és ajánlják portékáikat.
De térjünk vissza a reggelihez. 2018 áprilisától még csak péntek, szombat és vasárnap, májustól már minden nap 8-11 óra között reggelivel is várják a Balaton szerelmeseit Budapesten. A reggeli variációk között mindenki megtalálja a számára megfelelő ételeket. Lesznek klasszikus, tartalmas reggelik, de a diétázók és ételallergiások is megtalálják a számukra fontos reggeli tápanyagot.
Először a mangalica virslit kóstoltuk kanizsai magos mustárral, friss kenyérrel, melyben a virsli az Istvándy Birtokról származik. Igazi roppanós bécsi virsli stílus. Utána a könnyed kategóriából teszteltük a mandulatejes zabkását kukorica pehellyel, friss gyümölcsökkel. Végül az angol reggeli érkezett balatoni stílusban; Töreki babbal, harcsahurkával rántott lágy tojással. A babot citrusos sóletnek készítik el; erre tálalják a juhbélbe töltött gerslivel készült harcsahúst. Aki nem kedveli a halat annak is ízleni fog ez az étel, mert a hal nem nyomja el azt, a fűszerek és ízek orgiája szép összhangot alkotnak.
Egy szó-mint száz: ha egy remek reggelire vágytok, irány a Tompa utca- asztalt foglalni ajánlott! ;)
Kriszti