esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Veresegyházi gyöngyszem: BO-KÁ-CSO

2017. október 18. 11:21 - Esszlessz

Nem olyan rég Veresegyházon jártunk, ahol felfedeztünk egy kis gyöngyszemet a fővárostól nem messze a Fő utcában a BO-KÁ-CSO-t. Már sokadik alkalommal szemeztünk ezen kis hely felfedezésével, de most jött el az alkalom ugyanis sör pikniket tartottak.

Családi házat alakították át borbár-kávézó-csokizóvá; innen is kapta a hely a nevét. Minőségi borokat, zamatos kávét és ízletes forró csokoládét kínálnak a betérő vendégeknek. Hangulatos kis kerthelységük vonzza az ide látogatókat. Sőt gyerekekkel és kutyával is érkezhetünk. A kisebbeknek természetes alapanyagból készült szörpökkel kedveskednek. Ha valaki megéhezik az is talál magának harapni valót, hiszen a környékbeli hentesek házi készítésű sonkáját, szalámiját, kolbászát kérheti vegyes tálon. Az édességek kedvelői is találnak itt adalékmentes finomságokat.

18447035_1539637722766882_3667731046000526398_n.jpg

Kép: Bokácso facebook oldala

Térjünk vissza a mi kis sör piknikünkre. Immáron második alaklommal került sor a veresi sörpiknik megrendezésre idén cseh sörökkel. Mi a kellemest a hasznossal összehoztuk, ugyanis az esti kutyasétáltatást egészítettük ki a sör és szörpkóstolással.

Barátságos kis terasz fogadott minket tündéri kis asztalokkal. Mivel már hűlt az idő így vendéglátóink készültek plédekkel a teraszon helyet foglalóknak. Bent igazi melegséget árasztó légkör fogadott, itt is le lehetett ülni, de mi inkább a teraszt választottuk az eb és a gyerekrészleg miatt. J Pillanatokon belül megkaptunk a rendelt italokat. Így élvezhettük a naplementét és azt, hogyan alakul át a csendes terasz zsibongó kis közösségé. Mindenkinek volt valami véleménye a sörökről, és a borokról is. Egymásnak ajánlották a már kóstolt tételeket; igazi családias hangulat alakult ki. Velünk lévő gyerekek nagyon élvezték a szörpöket, és hogy ők lehettek, akik leadják a rendelést. Kóstoltak fahéjas vadszilva, levendula, jaffa narancs, csipkebogyó és eper szörpöt. Mindegyik jellegzetes ízű, illatú és nagyon finom volt, főleg hogy egyik sem volt tele cukorral.

18424017_1535719069825414_1833014749478994062_n.jpg

Kép: Bokácsó facebook oldala

Mi az alábbi csapolt söröket teszteltük:

  • Holba Classic : 3,5%

Puha, sűrű hab. Aranysárga szín. Karamellás illat, ízében citrusok, méz, karamell, lágy komlósság. Igazi ivós sör.

78 pont

  • Holba 13,51 alk.: 6,2% félbarna

Puha, rövid széteső hab. Világosbarna szín. Markáns mézes illat, ízében akácméz, virág, édesség, lágy, búzasör jellegű.

79 pont

  • Cerna Hora Velen alk.: 4,8% búza

Mérsékelten tartós hab. Zavaros aranysárga szín. Szűretlen. Citrusos illat, ízében füves rét, némi kesernye, enyhén élesztős, mézes, kicsit karcos.

76 pont

  • Cerna Hora Granát alk.: 4,5% barna(vörös)

Dús, tartós hab. Vörösesbarna szín. Malátás, kávés illat, ízében kávé, kakaó, meggy,némi édesség és kesernye.

77 pont

  • Holba Vörösáfonyás alk.: 2,2%

Vékony, puha hab. Világos vöröses szín. Intenzív áfonya illat, ízében vörös áfonya, menta, tuttifruti, Gabi fogkrém, áfonya fagyi, kis kesernye, üdítős jelleg.

71 pont

  • Permon APA alk.: 5%

Krémes, fehér hab. Sötét arany szín. Citrusos, karamellás, füves illat, ízében pörköltmogyoró, narancshéj, karamell, testes, citrusos keserűség, hosszú.

82 pont

 Aki elhagyja a fővárost és Veresegyházon jár, ki ne hagyja ezt a jó helyet!

                                                                                                                     

Kriszti, Gyuri

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása