esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

DIVINO+ANJUNA=SUMMERWINE

2017. július 17. 10:33 - Esszlessz

-sajtóközlemény

A DiVino wine bar és az Anjuna Ice Pops nyári szerelemgyerekeként megszülettek a SUMMERWINE gyümölcsös-boros ice popok. A július 12-i bemutatón a Divino Bazilikánál és a Gozsduban sorban álltak az érdeklődők, a több száz ice pop pár órán belül elfogyott – elégedett arcokkal kísérve.

 fb_event_summerwine_2017_06_28_nagy.jpg

Fotó: Pintér Árpád

„Körülbelül 3 hónap telt el azóta, hogy megszületett a boros ice popok ötlete és megkerestük az Anjunát, készítsenek jégkrémeket a DiVinos Juniborászok boraiból. Sok kísérlet, sok bor, sok jég, sok kóstolás, aztán a mosoly, ahogy 12-én, a hivatalos bemutatón Bolyki Jani először kóstolja az Egri Bikavéres feketecsokis csodát” – mesélte Budavári Dóra és Szegő Fruzsina, a DiVino kommunikációs csapata. „Régi vágyunk volt a borok és a jeges édesség háziasítása, az Anjunában pedig most tettestársra találtunk! Első körben 4 Juniborász borait választottuk ki, majd megkérdeztük őket, hogy ők szívük szerint milyen gyümölccsel párosítanák össze a saját borukat. Ez után, az Anjunás srácokon, Szabó Milánon és csapatán volt a sor, hogy megalkossák a tökéletes arányokat. Az eredmény 4 meglepően izgalmas ice-pop lett!”

 dsc_1629.png

Fotó: Horpáczi Dávid

„Felcsillant a szemünk, amikor a lányok megkerestek minket ezzel az ötlettel, hiszen már 2 éve, amikor az első Anjuna bolt megnyitott, az első gondolataink egyike volt, hogy mennyire klassz lenne egy boros jégkrém.” – mesélte Milán, aki az Anjuna Ice Pops egyik alapítója. „Elképesztően izgalmas volt az egész folyamat, egészen onnantól kezdve, hogy megérkeztek hozzánk a borok, a kísérletezésen keresztül odáig, hogy végre elkészült a 4 tökéletes ice-pop!”

 

Több alapanyaggal is kísérletezett a csapat, míg végül ezek lettek a kedvencek:

 

  • Bolyki Pincészet – Egri Bikavér: Erdei gyümölcsös bikavér jégkrém, a felső 1/3-a kolumbiai étcsokoládéba mártva. Kb: 3% alkoholtartalom
  • Miklós Csabi – Királyleányka: Narancsos fehér bor jégkrém, benne friss eperszeletekkel. Kb 3,5% alkoholtartalom
  • Dúzsi Tamás Pincészete – Rozé: Epres "rozéfröccs" jégkrém. Kb.: 6% alkoholtartalom
  • Homola Pincészet - 100% Balaton: Sárgabarackos fehér bor jégkrém. Kb 3% alkoholtartalom

 

A Summerwine ice-popkat megálmodó és megalkotó csapat alig várta, hogy maguknak a borászoknak is bemutathassa a saját boraikból készült jégkrémeket. Természetesen, mindenkinek nagyon ízlett, sőt, Bolyki János saját bevallása szerint „az Egri Bikavérem még sosem volt olyan finom, mint ezzel a jégkrémmel együtt kóstolva!”

 img_3399.JPG

Fotó: Pintér Árpád

A 4 féle boros ice-pop a jövő héttől a tervek szerint a következő helyeken lesz kapható:

 

Divino Gozsdu – mind a 4 féle

Anjuna Ice Pops boltok (Lövőház utca, Sas utca) – a 4 féle íz váltakozva található majd meg a kínálatban + Anjuna triciklik

Homola Borterasz – a 100% Balaton + sárgabarack

Miklóscsabi Pincéje – Királyleányka + narancs, eper

Bolyki Pincészet – Egri Bikavér + erdei gyümölcsök

Dúzsi Tamás Budapesti Borboltja – Rozé + eper

 

Ajánlott fogyasztói áruk:

 

Egri Bikavéres – 1050 Ft

Kirányleánykás – 850 Ft

Rozés – 850 Ft

100% Balatonos – 850 Ft

 

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása