esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

100% Balaton-100% szerelem- idén is!

2016. április 22. 11:47 - Esszlessz

Piknik a dűlőben, degusztációs menü a Sáfránkertben, pincetúra és édes semmittevés a borteraszon, habzsoljuk az életet olyan balatonfelvidéki módon: Homoláéknál kóstoltunk Paloznakon.

A tavaszi napsütéssel beindult a pezsgés Balaton felvidéken is. Tény, már nagyon vártuk. Első állomásunk a Bakony-hegység déli lábánál elterülő, picivel több, mint 400 lelket számláló, hangulatos kis község, Paloznak volt. A Homola Pincészet egynapos gasztroprogramját teszteltük, szerettük.

Mindent kipróbáltunk, amit lehetett: belestünk a pincébe, néztünk hordómintát, kolbászoztunk, pálinkáztunk, kávéztunk, végigettük majd az egész menüsort, sőt, még a nyugágyakra is lecsaptunk. Jelentjük: idén is van miért Paloznakra menni!

Dűlős piknikkel indítottunk: szarvas kolbász, helyi sajtok, pálinka és az új 100% Balaton, no, meg persze napsütés, szőlőtőkék és a távolban elterülő Balaton. Majd felmásztunk a Somlyó-hegyi kilátóba: a panoráma magáért beszélt- mindenképp nézzétek meg! Ebédre a Sáfránkertben került sor: kellemes környezet, kedves-mosolygós személyzet és remek fogások, hozzájuk illő borsorral. Ha hétvégén jártok erre, gondoskodjatok foglalásról, biztos, ami biztos.

A pincében folytattuk a kóstolást, tartály- és hordóminták következtek. Mindkét borcsaládot megnéztük: a 100%-ot és a Homola borcsaládot is. A laza, nyári, jól csúszó borok mellett szépen muzsikáltak a komolyabb tételek is. Látványos a fejlődés az elmúlt éveket tekintve: szép egyensúly, megfelelő savak, tartalom és jó stílus jellemezte a kóstoltakat, mind Homonna Attila főborász munkáját dicsérik.

Zárásképp a borteraszon élveztük a napsütést és a nyugalmat. Kicsit mintha még az idő is megállt volna….

 

Tipp: ha hangulatos nyári programot keresel, akkor egyértelműen Paloznaki Jazz Piknik! Foglalásról időben gondoskodj- tapasztalat, nehogy lemaradj! :)

 

Andi 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása