esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Piacoztunk

2016. április 05. 15:52 - Esszlessz

avagy villámmustra a Belvárosi BORpiacon

Március 18.-19.-én került megrendezésre a BOR és Mangalica és a Belvárosi Piac együttműködésével a Belvárosi BORpiac. Remek kis rendezvény volt, és bár csupán egy jó órácskára, de sikerült belesnünk, és természetesen kóstoltunk is.

30 kiállító, két nap, este 10-ig, hangulatos zene, se beugró, se külön fizetős kártya, mindent készpénzzel meg lehet vásárolni (külön köszönet érte!), és még a Fuxlikról is lehullt a lepel- kell ennél több egy laza estéhez?

A nagy ijedtségre Balla Géza roséjával nyitottunk: jól behűtve, ropogós gyümölcsös, savak rendben, nagyon gyorsan és igen jól csúszik, a nyár egyik kötelező kelléke lesz.

Ménesről a Mátrába ugrottunk át, ahol a Benedek Pince Epreskert Chardonnay-ja és Sauvignon blanc-ja került a poharainkba. Meseszép mindkettő. Összhang, feszesség, tartás, must have tételek.

Zárásképp a Balatont vettük célba, a Zelna Borászat Rozáliáját kóstoltuk, tökéletes fesztiválbornak ígérkezik, majd pedig volt szerencsénk a '15-ös olaszrizlinghez is, mely nagyon szép lett. Sima, telt, jó arányok, biztosan keresni fogom. Tegyétek Ti is bátran!

 

Andi

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása