Mint a rebbenő pillangó szárnya – érzékeny vagyok a közösségi bormarketing minden apró rezdülésére, legyen az közös mádi bor, egységes szekszárdi palack, villányi vezérfajta, Balatoni-kör, bor és kult fesztiválok és társaik. Éppen ezért örültem egy újabb balatoni ötletnek, hogy gyöngyöző és habzó borokkal, klasszikus pezsgőkkel tegyék egyedibbé a borrégiót. Tehát elmentem, kóstolgattam, élveztem.
Forrás: www.magyarborkulturaert.hu
Kedvenceim lettek például:
- Pócz Pince Bubbori márkájú habzója fehérben illatosan, csajosan, kékfrankos rozéja izgalmasan, ropogósan
- Légli Ottó ’13-as rajnai/pinot házasítású methode traditionelle gyönyörű élesztős, kalácsos tétele
- Szt Donát Brut nature 2009. 4 évnél hosszabb seprőn tartott klasszikusa egészen fantasztikus formában van
- A boglári Hujber Pince chardonnay frizzantéje éles savú, vibráló személyiség.
- Homoláék 100% kékfrankosa érett, zamatos formáját hozta – gondolom a palóznaki jazz pikniken gyakran találkozunk még
- Bujdosóék nagyon vidám gyöngyözője 40% irsaiból, 40% sauvignon blancból és 20% muscat lunelből épült fel. Szokatlan vörös habzójuk KÉK néven 80% pinot noir-ra + merlot-ra támaszkodik.
- Konyáriék ropogós, friss, férfias rozéja 40% merlot, 30% kékfrankos és 30% cabernet sauvignonra alapozott, direkt rozénak szüretelve, bár a 13% alkohol kicsit magasnak tűnt.
- Istvándyék 3 évig élesztőn tartott badacsonyi Kéknyelű Brut Nature likőrőzetlen nyerspezsgője teljesen elvarázsolt.
- A szintén boglári Várszegi Pincészet Csabagyöngye habzóborának alapanyagát 2015. augusztus elején szüretelték, illata kiugrik a pohárból, bár a végén picit bitteresen zár.
- A klasszikus BB sorozat chardonnay brut változata vadítóan izgalmas – már évek óta. Pinot noirjuk hagymás színével, szép élesztős kompozíciójával gyönyörködtet.
- A csopaki Söptei Pince roséja az átlagnál teltebb, selymesebb, sötét silleres, mély hagyma héjjas színe nagyon sokáig ült a szájban.
Tehát itt a húsvét, a nyúl, a tojás, a sonka és a kalács mellé nyugodtan válasszunk balatoni habzót vagy klasszikus pezsgőt! Nem bánjuk meg!
Gábor