esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Sörömök-avagy söröztünk a Vincén!

2016. március 09. 09:47 - Esszlessz


20160304_141041373_ios.jpgSzeretjük a sört is. Az pedig már ízlés dolga, hogy melyik stílus mellett tesszük le voksunkat.

Eddigi igen felszínes sörös tudásom, mely főleg annak köszönhető, hogy sem a búza, sem pedig a barna nem csúszik le oly kellemesen, mint egy pilsneri típusú (így azért eléggé szűkül a kör), bővítése céljából a Vince Budapest tökéletes alkalmat jelentett. Az már csak hab volt a tortán, hogy rögvest ételpárok is érkeztek, így valódi gasztro-kalandban lehetett részünk.

Rövid történelmi áttekintés után három tétel, három különböző stílusú, főzde megjelölés nélküli sör került az asztalokra. Az első egy bajor típusú búzasör volt. Illata fűszeres, citrusos, gombás, élesztős, perzselő napsütésben fürdő mező jutott eszembe, melyet tükrözött a korty is. Camember sajtos, szárított paradicsomos falatkát kaptunk hozzá: tökéletes volt az összhang.

Második tételként egy cseh típusú, félbarna, ünnepi láger érkezett. Az alap pilseni maláta mellé festő maláta és karamell maláta került. Ez már abszolút az én világom volt. Sörben pácolt sertésoldalast kaptunk hozzá: zseniális párost alkottak. Az italt kellemes kesernye, telt test jellemezte. Barátok, nyár, keritparti hangulatot varázsolt körénk.

Zárásképp russian imperial staut került a poharakba. Barna szín, különleges, cizellált illat. Nem szokványos. Rengetek csokoládé, kandírozott narancs, bonbon, és csipetnyi karácsony illat és íz. Narancsos bonbon készült hozzá. Nehézbombázó a javából.

A szűk egy órás kóstoló igazi mézesmadzagként szolgált: úgy tűnik, sörözni is fogunk, remélhetőleg sokat. Köszönjük Sör mi több!

 

Andi

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása