Igen sajnálom, hogy ez a tapasztalata- ezek szerint én és számos más borértő, borszerető kollégám és barátom nagyon szerencsés, mivel számos esetben kóstolhatott remek tételt Etyeken. Szerencsére nem vagyunk egyformák :)
Mi is nagyon drukkolunk nekik, hisz' szeretjük a kezdeményezést is, no, meg persze a sillert alapból... Bízzunk benne, hogy egyre több rókát kereshetünk a polcokon! ;)
Köszi, most legalább tudom, hogy melyik miből van :) A fuxli marketing idén elég visszafogottra sikerült, mi már kezdtük azt hinni, hogy elhalt a kezdeményezés teljesen, de valami biztos történt, mert a résztvevők száma is jelentősen csökkent és nem hiszem, hogy ez csak a minőségi szűrés miatt eredménye. Remélem nem szűnik meg ez a fajta összefogás.
Már megfogni is jó. Nem vékony, pont a kezembe illik, pedig egy kicsit több mint a birodalmi pint. Hiába no, a 0,66 liter az csak egy jóformájú, kézbe illő üvegbe fér el. A kóstoló kedvéért pohárba töltöm, pedig minden porcikám azt üzeni, hogy azonnal el kell kapni, nem kell pohár, üveg a szájhoz és mély, élvezetes első korty…De most kitöltöttem. Elsőre a habja az jóformán semmi. Még szerencse, hogy nem a habért veszem a sört, de azért 1981-ben az U Flekuban (meg később is), megbírta a sörhab az alu 1 Ft-ost. Azért se adom fel, egy erőteljes magasról öntéssel a második pohár tetejére tudok egész szép habot csinálni. Habkönnyű habot. Átmeneti habot. Gyorsan kell illatolnom, mert már apad is. A hab alól elemei erővel tör fel a citrus. Lime. Grapefruit héja. Elegáns keserűvel párosul. Mindent elnyom, beszivárog még a bőröm alá is. Duzzad az erőtől, de mégis gyengéd. Olyan az illata, mint a kedves csókja. Megvadulok tőle. Az illattól nem is tudtam eddig a színére figyelni. A hab alatt mélyborostyán, mézga, szépséges apró buborékokkal. Mintha 35 millió éves lenyomatok lennének a borostyánban.
Most már megkóstolom. Simogat, körbevesz, ölel, szeret. Az a citrusos-keser – áldja meg az Isten Amerikát ezért a komlóért – orgiát ül a nyelvgyökömön. A köldökömön. A szemöldököm beleremeg, elborít az íz förgeteg. Döbbenetes beköszönés, szép lecsengéssel. Valamit nagyon tudnak Hedon-ék. Ízbomba, de nem tolakodik. Elsöpör, de harmonikus. Most már nem bírom, tovább, meghúzom az üveget. Még mindig jó a fogása, csak 12 korty után teszem le. Friss, üde, szép. Kívánom.
Hogy miért Charlie Firpo a neve? Nem tudom. Ahogy azt sem értem, miért hagymás babhoz ajánlják (ha már Firpo akkor hamburger). De ez a sör csoda inkább a délutáni teraszok söre, a tengerparti elrévedésé.
Kicsit drága a révedezés, mert 1150 Ft-ért kapom a kedvenc boltomban, de nekem megéri! Nyitom a következőt.
esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog
Borról hitelesen, mégis lazán
Utolsó kommentek:
Esszlessz 2018.12.04. 09:25:31
Igen sajnálom, hogy ez a tapasztalata- ezek szerint én és számos más borértő, borszerető kollégám és barátom nagyon szerencsés, mivel számos esetben kóstolhatott remek tételt Etyeken. Szerencsére nem vagyunk egyformák :)
Szép napot!
Üdv,
Andrea
Bejegyzés: Ha pinot noir, akkor irány Etyek!
Ducasse 2018.12.03. 17:10:45
Bejegyzés: Ha pinot noir, akkor irány Etyek!
Esszlessz 2017.05.22. 11:14:13
Egészségedre!
;)
Bejegyzés: Nyelvében ALE a nemzet!
Esszlessz 2017.05.22. 11:12:27
Bejegyzés: Idén is FUXLI
Kampec 2017.05.22. 09:35:09
Bejegyzés: Idén is FUXLI
TIDZSI 2017.05.07. 16:30:04
Már megfogni is jó. Nem vékony, pont a kezembe illik, pedig egy kicsit több mint a birodalmi pint. Hiába no, a 0,66 liter az csak egy jóformájú, kézbe illő üvegbe fér el. A kóstoló kedvéért pohárba töltöm, pedig minden porcikám azt üzeni, hogy azonnal el kell kapni, nem kell pohár, üveg a szájhoz és mély, élvezetes első korty…De most kitöltöttem. Elsőre a habja az jóformán semmi. Még szerencse, hogy nem a habért veszem a sört, de azért 1981-ben az U Flekuban (meg később is), megbírta a sörhab az alu 1 Ft-ost. Azért se adom fel, egy erőteljes magasról öntéssel a második pohár tetejére tudok egész szép habot csinálni. Habkönnyű habot. Átmeneti habot. Gyorsan kell illatolnom, mert már apad is. A hab alól elemei erővel tör fel a citrus. Lime. Grapefruit héja. Elegáns keserűvel párosul. Mindent elnyom, beszivárog még a bőröm alá is. Duzzad az erőtől, de mégis gyengéd. Olyan az illata, mint a kedves csókja. Megvadulok tőle. Az illattól nem is tudtam eddig a színére figyelni. A hab alatt mélyborostyán, mézga, szépséges apró buborékokkal. Mintha 35 millió éves lenyomatok lennének a borostyánban.
Most már megkóstolom. Simogat, körbevesz, ölel, szeret. Az a citrusos-keser – áldja meg az Isten Amerikát ezért a komlóért – orgiát ül a nyelvgyökömön. A köldökömön. A szemöldököm beleremeg, elborít az íz förgeteg. Döbbenetes beköszönés, szép lecsengéssel. Valamit nagyon tudnak Hedon-ék. Ízbomba, de nem tolakodik. Elsöpör, de harmonikus. Most már nem bírom, tovább, meghúzom az üveget. Még mindig jó a fogása, csak 12 korty után teszem le. Friss, üde, szép. Kívánom.
Hogy miért Charlie Firpo a neve? Nem tudom. Ahogy azt sem értem, miért hagymás babhoz ajánlják (ha már Firpo akkor hamburger). De ez a sör csoda inkább a délutáni teraszok söre, a tengerparti elrévedésé.
Kicsit drága a révedezés, mert 1150 Ft-ért kapom a kedvenc boltomban, de nekem megéri! Nyitom a következőt.
Tidzsi
Bejegyzés: Nyelvében ALE a nemzet!
Esszlessz 2016.04.21. 16:48:02
Bejegyzés: Az olasz meló- Vinitaly 50
tomkat 2016.04.21. 16:09:48
Bejegyzés: Az olasz meló- Vinitaly 50
Esszlessz 2016.04.21. 14:10:28
Bejegyzés: Az olasz meló- Vinitaly 50
2016.04.21. 10:08:46
Bejegyzés: Az olasz meló- Vinitaly 50
Esszlessz 2016.04.21. 09:30:51
Bejegyzés: Az olasz meló- Vinitaly 50
Esszlessz 2016.04.21. 09:27:41
Bejegyzés: Az olasz meló- Vinitaly 50
tóninéni 2016.04.21. 09:24:01
Egyébként tetszett.
Bejegyzés: Az olasz meló- Vinitaly 50
2016.04.21. 07:37:03
Azért köszi a beszámolót, és örülök, hogy jól érezted magad:-)
Bejegyzés: Az olasz meló- Vinitaly 50