esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Glass of Jazz- Nem csak bor

2019. október 18. 09:39 - Esszlessz

Egy szaxofon, sok pohár és a Joóreménység (Joó Pincészet)! Ez fogadott minket a Glass of Jazz beharangozóján. És még mennyi izgalom vár ránk/rátok!

 Mindig is szerettem ezt a rendezvényt a lazaságáért, a hangulatáért. És mindig tudnak valami újat kitalálni. J

Idén 7. állomásához érkezett a Glass of Jazz rendezvény sorozat, melynek időpontja 2019. október 24.-én lesz a szokásos helyen a Budapest Jazz Clubban.

De mi is a Glass of Jazz? A Cult in Glasshoz számos rendezvény sorozat tartozik pl.: a PultAlól, a BorDay, a GastroFolt, az Amatőr Vak borkóstoló kihívás, a Galss of Comedy, és a Glass of Jazz-talán ez utóbbi a legnépszerűbb. Ebben közrejátszik a helyszín a jól eltalált koncepció, hogy a 9 boros egy gasztro kiállító mellé egy hazai ismert jazz zenész koncertje kapcsolódik. Amikor az elsőt megálmodta a Cult is Glass és fő szervezője Dávid Dániel még nem gondolta, hogy egy ilyen sikeres sorozat lesz belőle. Mindig is a zene, a humor, a művészet és a gasztronómia ötvözésén dolgozik a csapat.

Idén új ötlettel rukkoltak elő, hogy legyen saját Glass of Jazz boruk, ami limitált sorszámozott példányban készül; összesen 600 palack.  Joó Tamást kérték fel a bor elkészítéséhez mely kékoportó-kékfrankos és blauburger házasításából készült. Igazi bisztró bor, meggyel, szederrel, szilvával, pici fűszerességgel, kis csokoládéval, némi fanyarsággal. Igazi kérek még bor lett. A címkéje is nagyon vidám, laza, színes, mint maga a Glass of Jazz rendezvény is szokott lenni. A bort amúgy az október 24.-i rendezvényen kóstolhatjátok először. Néhány étteremben, borszaküzletben és természetesen a Budapest Jazz Clubban is kapható lesz. Figyeljetek és keressétek! 

69914647_521939591885222_3608745824063848448_o.jpg

A 7. Glass of Jazz kiállítói:

Holdvölgy

Joó Tamás Pincészete

Kamocsay Ákos Prémium Borok

Kerekes Szőlőbirtok és Pince

Mörk Pincészet

Planina Borház és Borterasz

Torma Pince

Tüske Pince

Az est gasztro kiállítója a Kanálka lesz, akik a Makó melletti Királyhegyesen készítik finomabbnál finomabb zöldségkémeiket, csatnijaikat.

Ha jöttök, ezt ki ne hagyjátok!!

Ezen az estén a zenét Zolbert és a 10 fős zenekara szolgáltatja. Zolbert instrumentális jazz zenéjét már ismerhetitek a Jazzy rádióból. Ezen az estén ebben a felállásban Budapesten először lépnek a nagyközönség elé.

Tehát az este: bor, jazz és jó hangulat!

Ugye ti is jöttök???

 

Kriszti

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása