esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

II. Istvándy FESZtelen

2019. július 02. 11:06 - Esszlessz

/// 2019. július 3-7. /// Ízek, élmények és jóbarátok

Az Istvándy család idén másodszorra nyitja meg a teljes birtokot több helyszínen a Tóti-hegy (és Badacsony) vonzáskörzetében. Pár nap fesztelen hangulatban középpontban az Istvándy kúriával: család, csodák, borok, gasztronómia, édes semmittevés!

Az egyéniség nem csak a borokban tettenérhető, generációk óta az Istvándy családban is. A család értékét az apró különböző egyéniségek formálják kerek egésszé. Van, aki szőlőbirtokot gondozza (Istvándy Feribá), van aki a bort készíti (Istvándy Gergely és felesége Klaudia), van aki megtermeli az asztalra valót (Magyaródi Tibor és felesége Ibolya), és van aki elkészíti a finom vendégváró falatokat (Mágerné Istvándy Csilla és férje Dani). Egy család, amely közös kultúrát teremt. Ez a család most júliusban megmutatja magát!

„Az Istvándy FESZtelen egy természetes, laza, felszabadult baráti rendezvény, családias, közvetlen, oldott hangulatban” – mondja az ötletgazda,  Istvándy Gergely, aki a családi vállalkozás motorja. 5 nap alatt a borkészítéstől a kéknyelű sétáló kóstolóig a zenéig minden előkerül majd, lássuk csak:

 2019_istvandy_fesztelen_programok.png

Istvándy ESSZENCIA 5 napban

A Balaton-felvidék egyik legkedvesebb falujában Káptalantótiban, a 200 éves múltra

tekintő Istvándy család nagy ünnepeként indították útjára tavaly a családi „nyitott napokat”, gasztro fókusszal. Egy olyan színvonalas, meghitt rendezvényt képzeljetek el, ami

az Istvándy család által képviselt értékekről, gasztronómiáról, kultúráról és az igazi kikapcsolódásról szól, balatoni panorámával és idilli környezettel fűszerezve.

 

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/896394697377978/

 

 

Istvándy KÉK KORSZAK – II. Kéknyelű sétálókóstoló

„Mi a Kéknyelűben hiszünk…”

 

A pincészet  jövőjét az Istvándy család a Kéknyelű szőlőfajtában látja, amely  az egész világon kizárólag  a Badacsonyi borvidék dűlőin terem. A birtok a kezdetektől közreműködött  ennek  a  legendás  magyar fajtának  újjászületésében. Szeretnék  felfedezni a Kéknyelű  titkait, mellyel új távlatok nyílhatnak a borvidék  számára. Ezért döntöttek úgy, hogy az Istvándy FESZtelen rendezvény keretein belül megrendezik a  KÉKNYELŰ ÍZLELŐ-t.  Erre a napra meghívják  a Badacsonyi borvidék Kéknyelű termelőit és a magyar borok szakértőit egy szakmai műhelymunkára, valamint egy kötetlen délutáni sétálókóstoló keretében a Kéknyelű bor rajongóit is.

 Az Istvándy Birtok szervezésében II. alkalommal  rendezik meg július 3-án a Kéknyelű Ízlelő elnevezésű sétálókóstolót új helyszínen a varázslatosan szép káptalantóti Istvándy LIGET-ben. A rendezvény központjában a Kéknyelű áll, a piknik hangulatú szabadtéri rendezvényre több mint 20 badacsonyi borász jelezte részvételi szándékát.

Július 3-án délelőtt zárt ajtók mögött először a sajtó és a szakma képviselőivel együtt kóstolják a borászok a saját készítésű Kéknyelűiket és beszélgetnek a fajtáról, valamint keresik azt az egységes stílust, amely méltón képviselheti ezt az elsősorban a Badacsonyi borvidéken termelt szőlőfajtát.

A rendezvény második fele a nagyközönség számára is nyitott: délután 5 órakor veszi kezdetét egy nem mindennapi sétálókóstoló ÚJ helyszínen az Istvándy Ligetben, amely naplementéig tart majd. A piknik hangulatú szabadtéri borkóstolón a badacsonyi borászok legjobb száraz Kéknyelűi lesznek kóstolhatók, amelyek között számos díjazott bor is megtalálható. Egy kerekasztal-beszélgetés formájában pedig a közönség is kaphat ízelítőt a délelőtti napirendi pontok eredményéből. A beszélgetést Istvándy Gergely házigazda fogja moderálni.

A sétálókóstolót kísérő rendezvények is követik: a szervezők készülnek a vacsorázni vágyókat külön, a Kéknyelűre hangolt menüvel várják az Istvándy Birtokon.

A közlekedést megkönnyítendő a szervezők Badacsony és Köveskál irányából transzfer járatot indítanak a rendezvény előtt és azt követően is.

 keknyelu_izlelo_2.png

Kiállító pincészetek:

 

Bakó Ambrus Borászata

Barna Pince

Borbély családi pincészet

Csendes Dűlő Szőlőbirtok

Fata Pince

Folly Arborétum és Borászat

Imre Borpince

Istvándy Birtok és Borműhely

Kiss István

Laposa Birtok

Málik Pince

Németh Pince

Nyári Pince

Sabar Borház

Sipos Borház és Vendégház

SKIZO BORHÁZ

Szabó Pince

Szászi Birtok

Szeremley Birtok

NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi Kutató Állomás

VáliBor - Váli Péter Borászata Badacsonyörs

Villa Tolnay Bor- és Vendégház

 

Sajtóközlemény

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása