esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Szívből ajánljuk!

2018. október 05. 08:56 - Esszlessz

 GASZTROHEGY / 1. - Minden, ami szőlő - Október 5-6-7. - BADACSONY ---
A Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem hitvallás is: aktivitásra csábít, tematikát ad, élményt nyújt – borokkal, gasztronómiával, ötletekkel. Végre kiderül, hogy a Badacsony valójában mindig is tányér alakú volt, csak eddig nem volt olyan megközelítés és olyan kínálat, amiből ez ennyire egyértelművé válhatott volna.
Októbertől áprilisig megmutatják a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz helyi alapanyagokkal izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt. Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.
“Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!” – mondják a vendéglátók, akik október első hétvégéjén meg is mutatják, mire gondoltak pontosan: október 5-6-7-én a szőlő lesz a tematika.
RÉSZTVEVŐK: Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Istvándy Borműhely, Tilia Borvendéglő, Pláne Badacsony borterasz, St. Orbán Étterem, Laposa Birtok, Kisfaludy-ház
TEMATIKÁK:
Október 5-6-7. Minden, ami szőlő
November 23-24-25. Halak a hegyen
December 28-29-30. Év végi disznóságok
Január 25-26-27. Nagyvadak a hegyről
Február 22-23-24. Gasztrofarsang
Március 22-23-24. Felszáll a füst
Április 12-13-14. Lávakő hétvége 

gasztrohegy_szolo.jpg 

-- SZÜRETI BOR BRUNCH a Fügekertben - ZÁNKA - Október 6. ---

Lassan az utolsó szőlőfürt is lekerül a tőkékről, kicsit fellélegzik a vidék, lesz idő hosszan reggelizni, bruncholni, összeülni, falatozni.
Összebeszéltünk Szabó Gyulával, a Káli Kövek borászával, aki a szomszédos Köveskálról hoz nekünk borokat.
Séfünk, Pallag Dávid pedig ezekhez álmodik friss falatokat.
MIKOR? október 6. 10:00-15:00

 fuge_event_bb_cov2.jpg

--- Bortriatlon BadacsonybanTaco és jazz a Borbély birtokon -- BADACSONY - október 5-6-7.

A Bortriatlon harmadik hétvégéjén, a Rizling Vakáción október 6-7. között a rizlingeké a főszerep. Ha szeretnétek megismerni Badacsony őszi hangulatát,színeit, és szívesen barangolnátok a borospincék között itt a helyetek, hiszen Badacsony ősszel is vár Benneteket!

Az idei Rizling vakációra a Borbély birtokon a kiváló olaszrizlingeket mexikói gasztróval és hangulatos gitár zenével házasítják. Danival és Petkával régóta jó barátságban van a család: az elmúlt években számos országot bejártak, ahol sok tapasztalatot szereztek a foodtruck világában. Mexikói ételkülönlegességeiket országszerte szeretik. Október 6-án 12 órától a TacoTruck ellátogat a Borbély Birtokra, hogy elkészítsék a szezon utolsó tacosait és meglepetés ajánlataikat az olaszrizlingek mellé. A hangulat fokozásáról 14 órától Farkas Zoltán gitárművész gondoskodik, aki a Kontroll Csoport, a Kistehén, az Amorf Ördögök és számos más zenekar zenésze, kedvenc pop és latin zenéinek gitár átiratait játssza, a Beatles-től a Coldplay-ig, Jobim-tól Amy Winehouse-ig, Bob Marley-től a Nirvana-ig. 

rizling_borbely.jpg 

 

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása