esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Surf 'n turf - A TENGER ÉS A SZÁRAZFÖLD összeér Badacsonyban!

2018. július 26. 09:56 - Esszlessz

Pláne Badacsony borterasztól már megszokhattuk, hogy a legtöbb nyári hétvégére egy-egy ismerős séfet vagy csapatot igazolnak át a teraszra, akik a badacsonyi borok mellé fantasztikus ételeket készítenek.

plane2_2.jpg
Pár hete már itt volt Balogh Gergely és Mogyorósi Donát a Budaörsi Halpiac, The Fishmonger-től, akik olyan halételeket tettek a vendégeink elé, melyek erősen túlszárnyalták az elvárható szintet. Ők ketten sok éttermet megjártak már, fiatalok, kitartóak és jól áll nekik a terasz is, a kötény is. Ezért komoly technikai tudásukat most újból Badacsonyban vetik be, nem csak halat hoznak magukkal, hanem a surf and turf értelmében a tengert és a szárazföldet kombinálják majd egy-egy fogáson belül. Ezt háromszor is. Imigyen:

- Lazac, sertés rilett, káposzta textúrák,
- Tarja, mazzancole, répa textúrák,
- Lazac ceviche, banánlevélben füstölve, sonka chipsszel
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása