A Pláne Badacsony borterasztól már megszokhattuk, hogy a legtöbb nyári hétvégére egy-egy ismerős séfet vagy csapatot igazolnak át a teraszra, akik a badacsonyi borok mellé fantasztikus ételeket készítenek.

Pár hete már itt volt Balogh Gergely és Mogyorósi Donát a Budaörsi Halpiac, The Fishmonger-től, akik olyan halételeket tettek a vendégeink elé, melyek erősen túlszárnyalták az elvárható szintet. Ők ketten sok éttermet megjártak már, fiatalok, kitartóak és jól áll nekik a terasz is, a kötény is. Ezért komoly technikai tudásukat most újból Badacsonyban vetik be, nem csak halat hoznak magukkal, hanem a surf and turf értelmében a tengert és a szárazföldet kombinálják majd egy-egy fogáson belül. Ezt háromszor is. Imigyen:
- Lazac, sertés rilett, káposzta textúrák,
- Tarja, mazzancole, répa textúrák,
- Lazac ceviche, banánlevélben füstölve, sonka chipsszel