esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Tematikus brunchok a Fügekertben

2018. július 25. 11:56 - Esszlessz

Van egy olyan romantikus terasz Zánkán, ami mellett nem lehetett álmodozás nélkül elmenni az utóbbi években...

Van egy filmes és zenei szakember, aki gondol egyet, és panziót álmodik ide...

Aztán van egy séf, aki már volt Michelin-csillagok közelében...

És azt még nem is mondtuk, hogy ez a terasz igazi lusta reggelikre és hosszú ebédekre teremtődött, vagy reggelikre, amik ebédekbe folynak át...

 lecso2.jpg

Kevés lelkesebb tulajdonos van a Balaton-mentén, mint a zánkai Fügekert-Bed&Wine tulajdonos-házigazdája, a filmes és zenés berkekből érkező Havas Miklós – ő egyébként az egyik producere Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock 'n Roll című filmtervének, melyet a Karlovy Vary filmfesztiválon idén a „Legjobb vízió díjával” tüntettek ki. Hozzá csatlakozott idén Pallag Dávid, a Michelin csillagos Tanti ex sous chefje. Ők ketten bármilyen reggelit és brunchot elvisznek, úgy, hogy közben minden időtlen, hangulatos, és az ember nem akar tovább indulni.

A hosszú reggelikből születtek a hosszú brunchok. Az étlap táblás ajánlat, déltől a termelői finomságokat grillen készült ételek váltják fel, és az ikonikus lecsó, aminek itt, ahogy lehet, kihúzzák a szezonját.

 

A Fügekertben három tematikus brunch vár ránk a nyáron:

FÜGEKET BRUNCHOK I. – Lecsó brunch – július 28-29.

FÜGEKERT BRUNCHOK II. – Provence-i brunch – augusztus 11-12.

FÜGEKERT BRUNCHOK III. – Jeruzsálemi brunch – augusztus 25-26.

 

----Lecsó brunch a Fügekertben / július 28-29.10:00-15:00-----

 

„A lecsót bárhogy el lehet rontani! Mi szeretnénk, hogy a lecsó a Fügekert emblematikus étele legyen, egy olyan lecsó, aminek van íze, tartása. Spanyol édes füstöltpaprikával, dehidratált paradicsommal, kolbászmorzsával készítjük, minden hozzávalót külön készítünk, és a megfelelő pillanatokban rakunk össze. A tetejére házi aszalt paradicsom kerül, az eredmény egy kultikus étel, amit a Fügekert terasza koronáz meg” – mondja Pallag Dávid, a Fügekert séfje ( a Michelin csillagos Tanti ex sous chefje)

GYERE ÉS LECSÓZZ BE!

Ezen a hétvégén a Fügekert táblás brunch ajánlatán kívül igazán lecsósra veszik a figurát:

LECSÓ 1. - Lecsó keszthelyi tokhallal és pisztráng kaviárral

LECSÓ 2. - "Tüzes" lecsó báránykolbásszal, polával

LECSÓ 3. - Lecsó a'la natur kolbászmorzsával

LECSÓ 4. - Vegetáriánus lecsó cukkinivel és padlizsánnal

 lecso.png

A provence-i brunchra Káli Kövek Frizzantéval, bruschettával, grillezett balzsamos füge brezaolaával, levendulás házi kenyérrel, szardellás fehér kőrözöttel készülnek többek között, a jeruzsálemi brunchon lesz bárányburger, hummusz, báránykolbász muhammarával, polával, shaksuka  kovászolt kenyérrel...

 

A Fügekertben a nap a reggelivel kezdődik 9-kor, ami egészen 12-ig kitart és a szállóvendégek mellett mindenkit szívesen látnak. Ez után jön a brunch, normál napokon 12 órától 3-ig, de a tematikus hétvégéken már 10-től is lehet jönni. 6-tól pedig vacsora-idő, hétfő kivételével minden nap nyitva a Fügekert terasza.

 

Sajtóközlemény

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása