esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Most is irány a Balaton!

2018. július 13. 09:08 - Esszlessz

-programajánló

SEMMI TÖBB, csak BURGER, SÖR és VB döntő -- A Bölcső a Plánéban -- Július 13-14-15./ Badacsonytomaj / Pláne Badacsony borterasz ---

 plane2_1.jpg

Van a 11. kerületben egy zseniális kis kézműves söröző, a Bölcső Bar & Food. Remek érzékkel válogatott sörökkel a csapokon és olyan bisztrókonyhával, hogy több se kell. 
Először csak az tűnik fel, hogy az átlagnál több a badacsonyi bor, aztán pár látogatás után véletlenül akár az is kiderülhet, hogy az egyik tulajdonos badacsonyi.
Most először hazamennek egy hétvégére és elzzák magukkal a Bölcsőt is. A Bölcsőt teljes egészében. Három csapon hatféle sör folyik majd váltásban a Mad Scientist főzdétől, illetve a Bölcső Bar & Food-tól, három lapon pedig három burger serceg majd.
A sörök:
- Liquid Cocaine (dupla IPA)
- Mango Bay (mangó-milkshake Pale Ale)
- Tokyo Lemonade (witbier yuzuval)
- Apricot Madness (sárgabarackos Gose)
- Chill Haze (New England IPA és maracuja)
- Bölcső Brew Crew: Busó
Az utolsó egyrészt egy füstös Bak, közelebbről pedig az utolsó hordó a világon ebből a sörből, szóval akár a zarándoklat is ér miatta.
Szóval ezeket a söröket párosítják majd a srácok a burgereik mellé, a Pláne Badacsony borterasz pedig természetesen hozzájárul mindehhez majd a burgerekhez mérhető kőkemény vulkanikus borokkal.
Úgy mellesleg pedig valami vb döntő is lesz ezen a hétvégén.

Időpont: július 13-14-15. Pláne Badacsony borterasz

 

--- Mediterrán kert, élőzene, smoker, tánc, nyáresték - Lavender Terasz Balatonvilágos / Július 13 és 21. - Balatonvilágos

 pura_vida_port_keszthely_kt_8_jpg_exact978w.jpg

A Balaton legkeletibb csücskében nagy dolgok vannak készülőben. Először is messze földön nem találni olyan steak étlapot, ahol a wagyutól kezdve a balatonfenyvesi angusig a steakek teljes világa megismerhető, és ahol Te magad választhatod ki a vitrinből a húst, amit megsütnek. Másodszor az udvarban télen-nyáron működő pizza kemencéből a környék legjobb pizzái kerülnek elő. Most új séffel erősítenek a nyárra, aki a régi klasszikusok meghagyásával álmodott új étlapot: frisset, szezonálisat. Az ételek mellé 13-án és 21-én élőzene is jár: a levendulákkal és leanderekkel, valamint belső tóval rendelkező mediterrán kert/teraszon ez teszi majd teljessé a hangulatot.

 

Fellép a Trióda Zenekar csapata, de hogy az asztalra kerülő ételek is megismételhetetlenek legyenek, a séf ezekre a napokra beüzemeli a smokert. 

Hol? Lavender Terasz Balatonvilágos

Mikor? Július 13 és 21. / 20:00-tól

Event itt

 

--- KONTOR TAMÁS - Gitár, kikötő, nyáreste - Beindul a Pura Vida Port - Július 13. / Keszthely ---

steg3.jpg 

A Keszthelyi Yacht Kikötőben nyitott Pura Vida Port tulajdonképpen elköltöztette mindazt a lelkesedést, amit a tapolcai üzletben lehetett tapasztalni, és áthelyezte egy kikötői környezetbe. A kinti "streetfood" pultnál többek között kemencés pizzát kapni, bent pedig megszokott Pura Vida igényességgel üzemel a konyha - szezonális alapanyagok és gyönyörű tálak kerülnek az asztalokra. 

A hangulatra koncertekkel és Aperol terasszal erősítenek, július 13-án a Megasztárral ismertté vált Kontor Tomi hozza el kedvenc dalait - július 6-án sajnos a rossz idő miatt elmaradt a koncert. Tomi dalszerzőként is remekelt már többször, stílusai közé tartozik a country és kocsmazene. Mellé jól megy majd az Aperol spritz és a naplemente...

Szombaton már 15 órától party az APEROL SKY TERRACE-on, Daniel Soulman melegít, majd őt követi a SaxBeatz! :)

 

 

Sajtóközlemény

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása