esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Amikor sör és bor egyesül

2018. május 10. 09:52 - Esszlessz

A Haraszthy Pincészet és a Rothbeer Sörfőzde közös ötlete a Sauvignon Projekt. Ennek lényege, hogy bor+sör=BORBEER!!! Amely egy sauvignon blanc must hozzáadásával, hideg komlózással készült belga típusú sörkülönlegesség. Tehát a must együtt erjedt a sör lével (vagyis nem kész bor kerül a sörbe). A technológiai részleteket a Rothbeer honlapján megtaláljátok.

A kezdeményezés célja:ezzel a termékkel szeretnék összehozni a borok és sörök szerelmeseit. A kész sört kóstolva jó kezdeményezésnek tűnik a sör népszerűsítése a borkedvelők körében és fordítva.  

             

A BORBEER színében világos szalmasárga jegyeket mutat, ami lehetne akár egy fehér bor színe is, de a szép hab ráébreszt minket, hogy sör van a poharunkban. Illatában először picit borsos jegyek fedezhetők fel, majd egyre gyümölcsösebb, és felfedezhetjük benne a sauvignonos jegyeket. Ízében a frissesség, a citrusosság érezhető finom apró buborékokkal, némi édeskés lecsengéssel. A komló és a bor jelleg egyformán érződik, egyik sem nyomja el a másikat. Igazán üdítő nyári sörkülönlegesség!

Akit érdekel a BORBEER az elkövetkező hetekben több helyen is kóstolhatja ezt a sörkülönlegességet.

Május 10.  Budai Gesztenyés Nagyvendéglő Rothbeer& Haraszthy – sör-bor párbaj

Május 31.-től a Jónás Kézműves Sörházban lesz csapon

Június 2. Szentendrén a Folt Kávézóban a GastroFolt rendezvényen

Jó borsör kóstolást!

 

Kriszti

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása