A Haraszthy Pincészet és a Rothbeer Sörfőzde közös ötlete a Sauvignon Projekt. Ennek lényege, hogy bor+sör=BORBEER!!! Amely egy sauvignon blanc must hozzáadásával, hideg komlózással készült belga típusú sörkülönlegesség. Tehát a must együtt erjedt a sör lével (vagyis nem kész bor kerül a sörbe). A technológiai részleteket a Rothbeer honlapján megtaláljátok.
A kezdeményezés célja:ezzel a termékkel szeretnék összehozni a borok és sörök szerelmeseit. A kész sört kóstolva jó kezdeményezésnek tűnik a sör népszerűsítése a borkedvelők körében és fordítva.
A BORBEER színében világos szalmasárga jegyeket mutat, ami lehetne akár egy fehér bor színe is, de a szép hab ráébreszt minket, hogy sör van a poharunkban. Illatában először picit borsos jegyek fedezhetők fel, majd egyre gyümölcsösebb, és felfedezhetjük benne a sauvignonos jegyeket. Ízében a frissesség, a citrusosság érezhető finom apró buborékokkal, némi édeskés lecsengéssel. A komló és a bor jelleg egyformán érződik, egyik sem nyomja el a másikat. Igazán üdítő nyári sörkülönlegesség!
Akit érdekel a BORBEER az elkövetkező hetekben több helyen is kóstolhatja ezt a sörkülönlegességet.
Május 10. Budai Gesztenyés Nagyvendéglő Rothbeer& Haraszthy – sör-bor párbaj
Május 31.-től a Jónás Kézműves Sörházban lesz csapon
Június 2. Szentendrén a Folt Kávézóban a GastroFolt rendezvényen
Jó borsör kóstolást!
Kriszti