esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

SEXGREGÁCIÓ A PÁLINKA BÍRÁLATÁBAN

2018. március 09. 17:36 - Esszlessz

Balaton Open Nyílt Nemzetközi Párlatverseny 2018

Bizonyos angol tudósok is határozottan állítják, hogy a női nem képviselői lényegesen kifinomultabb szagló és ízlelő szervekkel, érzékkel rendelkeznek, mint hasonló korú és társadalmi státuszú férfi társaik. Kristálytiszta logikai következtetéseiket abból vonták le és értékelték statisztikai módszerekkel, hogy a hölgyek a parfümériákban, illat-mintavételezéssel és bírálattal eltöltött időtartamuk szignifikánsan magasabb, mint a férfiaké, valamint az értékelésbe bevont mintaszámuk akár többszöröse is lehet utóbbiakénál. Bár iparági statisztikák ezt cáfolni látszanak, miszerint a férfi kozmetikumok világméretű eladásai összértékben a 2010-es évek második felére már lehagyták ugyanezen adatok női értékét, de természetesen ne tegyünk egyenlőségjelet a minőség és a volumen között.

bo2.jpg

Ezen megállapítások is befolyásolhatták a közismert, fiatal pálinkafőző-mestert és -oktatót, Pach Fenegyerek Gábort, hogy megszervezze az első olyan párlatversenyt Magyarországon, ahol csak hölgyek ülhetnek a poharak és a bírálati lapok mögé. Apropó, bírálati lap, a verseny további újítása, hogy a bírálók nem a tradicionális 20-pontos, hanem az e versenyre kidolgozott, 40-pontos bírálati módszer alapján kell, hogy értékeljék a mintákat. Az ötletnek számtalan támogatója is akadt, a Balaton turisztikai és gasztronómiai háttérintézményei, szervezetei is a rendezvény mögé álltak. A legsikeresebb párlatok és pálinkák – legyenek azok balatoniak, az ország más részéből származók vagy akár külföldiek -  bekerülnek a balatoni csúcsgasztronómiába is. A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatót – nagyon frappánsan – március 8.-án, Nőnapon tartották.

bo3.jpg

A versenyre 2018 április 12.-13.-án, Zamárdiban kerül sor. Sok sikert Hölgyek, sok sikert főzőmesterek!

(a szerk. megjegyzése: BALATON OPEN THROWDOWN CROSSFIT néven a Scitec Muscle Beach keretén belül – Siófokon! - már fut egy izomgyúró-testedző versenysorozat is, bár talán sem a résztvevők, sem a bírálók halmazának nincs közös részhalmaza)

 

Gábor

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása