Mindennapjaink szerves részét képezi a bor: kóstoljuk, ajánljuk, írunk róla, tiszteltjük és szeretjük.
A bor élmény. Nem csupán az illatok és az ízek által alkotott külön dimenzió varázsa, hanem a közös kóstolás, magunkra és egymásra való figyelés, sok esetben igen mókás, meghitt pillanatai.
Szeretünk élni, jóízűen nevetni, közösen kóstolni. Ezeket a közös élményeket kötjük itt csokorba, mindezt egy csipet lazasággal fűszerezzük, közelebb hozva a néha már túlmisztifikált borkóstolás világát.
Maga a kóstolás:
- a tételeket magunk választjuk/vásároljuk, mindenkor szem előtt tartva a függetlenséget;
- vakon kóstolunk;
- mindegyik bíráló legalább öt szót (jelzőt, fogalmat, érzést) fogalmaz meg a kóstolt borhoz, melyet 100 pontos rendszerben pontoz is;
- a kóstolt tételeket a bírálat után fedjük fel, beszéljük meg;
- a fogalmakat vágás és cenzúra nélkül, "ömlesztve" adjuk közre (kivéve természetesen az ismétlődéseket);
- a pontszámokat átlagolva közöljük;
Kóstolóink:
Burucs Marcell, borkereskedő
Dámosy Dóra, szakíró
Cseh Gábor, borász, pálinka készítő, szakíró
Hegyi Bernadett, élelmiszermérnök (borász)
Heiter György, vegyész, Dávid Borház- bormarketinges
Mátéffy Krisztina, borkereskedő
Megyeri Zsuzsanna, borkereskedő
Nagy Mihály, bormarketinges, borkereskedő
Pesti Eszter, sommelier, kertészmérnök
Süli Tamás, borkereskedő
Szabó Edit, újságíró
Taska Zsuzsanna, borkereskedő
Tánczos Zoltán, borász
Varga Andrea, okleveles közgazdász, bormarketing, PR
Vida Péter, Vida Családi Borbirtok