esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Pinot noir-teszt

2017. március 31. 12:25 - Esszlessz

Mészáros Pál Rosé 2016 lágy, rövid, tünci, némi bubi, szamóca, piros bogyósok, virágok, üres, lomha, cserkó, cukorka, gyorsan eltűnt, s zamóca kompót szín, édeskés málna, somlekvár, kesernyés savak, tonic, édeskés „cukin”, lassan adja magát, eperlekvár, lazac, parfüm, piros vilmos, kesernye,…

Tovább
Szólj hozzá!

Organikusok a fővárosban

2017. március 29. 13:19 - Esszlessz

Március elején a Divino Gozsduban került megrendezésre az év első Juniboros kóstolója, melyen mi is kóstolópoharakat ragadtunk. Akadt szép tétel bőven, Somló és Villány pedig meseszép arcát mutatta, de meséljenek a kóstolójegyzetek inkább: 1.Demeter Endre Király Furmint 2015 ásványos, citrusok,…

Tovább
Szólj hozzá!

Szevasz tavasz, szevasz dödölle!

2017. március 29. 11:22 - Esszlessz

-sajtóközlemény

Tudtátok, hogy Keszthelyen Burgonyakutatási Központ működik? Hogy a Paletta, vagy épp a Kishablány sültkrumpliját is a segítségükkel tökéletesítették? És, hogy tavasz eleje a dödölle szezonja, aminek első ünnepét a hétvégén tartották Keszthelyen, a yacht kikötőben? A hétvégi tavasznyitó rendezvény…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása