esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Finom harmónia

2017. szeptember 20. 19:53 - Esszlessz

- ezt próbáld ki, ha kiszakadnál egy kicsit a rohanásból

Idilli hely bújik meg a kertváros nyugalmában alig fél órányira Budapest központjától: a Villa Rosa Boutique Hotel és Étteremben jártunk, kóstoltunk, felfedeztünk és nagyon szerettük!

Hányszor fordult már elő, hogy egy kis nyugalomra, meghittségre vágyunk, sallangmentes, ugyanakkor valóban kellemes környezetben? Ugye, hogy sokszor? Ami könnyen megközelíthető, biztos minőséget nyújt, élményt ad, abszolút feszengés mentesen. Nos, találtunk egy ilyet, jól meg is jegyeztük, hisz’ nem csupán a remek konyha, a jól kiválasztott borlap, a hangulatos környezet miatt szerethető, hanem azért, mert a csapat, akik mindezért felelnek, jó munkát végeznek. Fiatalok és elhivatottak és végtelenül kedvesek, pont úgy, ahogy azt kell, nem érzed műnek- ami számomra nagyon fontos.

Pezsgővacsorán ízleltük a helyet. Törley és Francois buborékok kísérték utunkat, melyet a hotel új séfje és konyhafőnöke, Szappanyos Viktor és csapata alkotott számunkra. Négy fogás és hat pezsgő. Welcome drinkként a Törley Gála sec alappezsgőjét töltötték a poharunkba. Érett almás, kedves tétel. Gyümölcsös tonhaltatárral nyitottuk meg az ételek sorát, melyhez Francois Brut Nature érkezett társnak. A pezsgő élénk savaival lendületet adott a tatárnak. Citrusok és kenyérhéj, pici élesztő.

Majd nyúl kapott főszerepet a tányérokon, mentás kecskesajt zselével, cékla variációkkal – be kell vallanom kis félsszel vágtam neki az első falatnak, a tudat miatt, hogy nyuszi, azonban az első falat levett a lábamról. Ahogy láttam, a többieket is. Remek volt. A köret is, finom játék volt a menta és kecskesajt. Törley Excellence Chardonnay szegődött kísérőnek. Szép összhang. Trópusi gyümölcsök illatban és kortyban. Remek savak. Ezt követően konfitált szarvas érkezett, sütőtökkel, pattogatott kukoricával kiegészülve, Hungária Grande Cuvée került a poharakba mellé. Igazi férfias fogás. A pezsgő vastagsága, karaktere tovább erősítette ezt a vonalat.

Desszertként pezsgőben főtt bébi körte, chilis csokoládéágyon hajszolt minket a bűnös élvezetek világába –igaz, erősen hagytuk is magunkat. Törley Chardonnay Brut volt a párja. Krémes, vajas, érett fehérhúsú gyümölcsök az illatban és a kortyban is. Halk hümmögések mellett merültünk el párosításukban.

Extra lezárásképp Francois Rosé Brut került a poharainkba. 7 gr cukor, finom élesztő, grépfrút, szép szerkezet és hossz. Egy pohárral nem értük be.

A pezsgősor, a hozzájuk ügyesen megalkotott ételek, a zene, mely nem tolakodott, finom hátteret adott és a vendéglátók által alkotott egészért tetszett igazán az este. Jó a hely. Működik. Bújjatok el itt egy vacsorára, akár egy egész éjszakára is, vagy költsétek el itt a vasárnapi ebédet, minden adott hozzá!

 

Andi

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása