esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

10 éve együtt a Badacsonyi Borvidék Budapesten is: február 29-én ismét Badacsony New Yorkban

2020. január 24. 11:55 - Esszlessz

- sajtóközlemény

A jubileumi borvidéki bemutatkozásra idén is a patinás New York Palota Róma termében kerül sor, ahol a borvidék borászatai mellett bemutatkoznak a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek és egyéb szolgáltatók.

badacsony_newyorkban_2020.jpg

„A budapesti borvidéki kóstolók közül mindig kiemelkedik ez a rendezvény: igazi összefogás és együttgondolkodás jellemzi kezdettől fogva. A bemutatkozó borászatok és egyéb kiállítók maguk szervezik az eseményt, az őket tömörítő Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület segítségével”- mondta Váli Péter borász, a szervező bizottság elnöke.

A New York Palota Róma termében közel 50 kiállító várja a Badacsonyt és a badacsonyi borokat kedvelő látogatókat, akik csaknem 40 borászat több mint 140 féle borát kóstolhatják meg.

A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során előminősíti. Ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő, és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak.

Hagyomány, hogy mesterkurzusok is kísérik a rendezvényt érdekes témákkal, előadókkal és izgalmas borokkal: Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, közismert borszakértő, a vakkóstoló során kiválasztott legjobb tételek és a hozzájuk illő ételek mentén mutatja be a borvidék kiválóságát. Dr. Mészáros Gabriella DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító oktatója pedig az elmúlt 10 év nagy évjárataiban készült borokon keresztül teszi ugyanezt”- tájékoztatott Váli Péter.

Az esemény menetrendje nem változik: 14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes.

16 óra után kapunyitás a nagyközönség számára, minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

 

További infók itt.

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása