esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Több mint ezer fogyasztó szavazatai alapján készül el idén először a Belvárosi Sörfesztivál hivatalos söre

2019. június 05. 11:02 - Esszlessz

A Belvárosi Sörfesztivál szervezői online kérdőív segítségével kérdezték meg a sörkedvelő érdeklődőket arról, milyen sört kóstolnának legszívesebben az idei rendezvényen. A fogyasztók a készítendő ital olyan paramétereit is meghatározhatták, mint az alkoholtartalom, a szín, de a válaszadók aszerint is választhattak, hogy erősebben, vagy enyhébben komlózott, alsó- vagy felsőerjesztésű sört kortyolnának.

Június 5. és 10. között harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten, a Szabadság téren a Belvárosi Sörfesztivált. A hat napos, ingyenes rendezvényen mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a látogatók. A környezettudatosság jegyében a kiállítók, műanyag helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a sört.

unnamed_8.jpg

A szavazatok összesítése alapján, a fesztivál saját söre idén egy New England IPA lesz. A sört az ország legmodernebb kisüzemi látvány-sörfőzdéje, a First Craft Beer készítette el. A stílus jellemzője a szűretlen, „ködös” megjelenés és a kirobbanó, igen intenzív, gyümölcsös komlóillat. Az eredetileg az USA északkeleti részéből származó sörstílus az elmúlt évek leginkább körberajongott craft, azaz kézműves sör fajtája, amelyet a hazai sörszeretők is egyre inkább kedvelnek.

„A New England IPA egy nagyon könnyen szerethető stílus, amely egészen új szeletét képes megmutatni a sörök világának. A fesztiválra főzött sör nagyszerű példája a műfajnak: baracklé színű, a megbabonázó gyümölcsaromát pedig a Simcoe, a Citra és az El Dorado komlóknak, könnyedségét a búzamalátának és gabonapehelynek köszönheti. Óriási lehetőségnek tartjuk, hogy minél több magyar sörkedvelővel megismertessük a New England IPA világát, és erre a várhatóan több mint 100 ezer vendéget fogadó Belvárosi Sörfesztivál remek lehetőséget teremt” – mondta Kurucz Dániel, a fesztivál egyik főszervezője.

Az idén harmadszor megrendezett, ingyenes Belvárosi Sörfesztivál ország-világ legjobb sörei mellett kiváló street food finomságokat és színvonalas koncerteket is kínál a látogatóknak, amellett, hogy a környezettudatosság jegyében a kiállítók, műanyag helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a sört. A Craft Master One poharat speciálisan a komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz tervezték, így garantált, hogy remekül érvényesül majd belőle a fesztiválra főzött New England IPA illata és íze. A Craft Master Bowl pohár pedig egy rendkívül elegáns, tulipán alakú söröspohár, amelyet ugyancsak profi sörkóstolók terveztek, annak érdekében, hogy minél több aromát érezhessen koncentráltan a fogyasztó.

További információ a rendezvényről és a zenei fellépők listája a fesztivál honlapján érhető el. 

 

Sajtóközlemény

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása