esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

III. BorVár Siklós A múlt illata, a jelen zamata, és a jövő dallama!

2019. április 02. 12:26 - Esszlessz

Ez a mottó, és milyen találó!!  2019. május 25.-én újra a Siklósi vár történelmi falai közé költöznek egy estére a villányi borászok.

„A múlt illata” igen, mert a Vár ódon falai a történelem által átitatott különleges illatot árasztanak magukból; és a kiállító borászok régebbi évjáratokat is bemutatnak.

„A jelen zamata” igen, mert a modern borkóstoló mellet, a jelen konyhaművészetét megtestesítő különleges gasztronómiai élményeket is tartogat a rendezvény.

 „A jövő dallama” igen, mert a borkóstolás mellett zenei programokkal is készülnek a szervezők, és minden évben megismételni a rendezvényt.

cever5_new.jpg

Ha már a szervezőknél tartunk tudtátok, hogy idén a két villányi pincészet mellé csatlakozott a Cult in Glass csapata is?!

Közös céljuk, hogy hagyományt teremtsenek evvel a rendezvénnyel, hiszen ez már a 3. BorVár. Újítás idén, hogy a kiállítók bázisát adó villányi borászok mellet ezúttal vendég borvidék is jelen legyen, ami most a Pécsi borvidék lesz. Szerintem szuper ötlet. 

További célkitűzésük, hogy a helyi közönségen kívül az Ország borszerető embereit (mint amilyen én is vagyok) elcsábítsák Siklósra. A vár falai között sétálva egy pohár borral, zenét hallgatva, gyönyörködni a táj szépségében. Megismerni a helyi kultúrát, történelmet. Ez nem csak egy egyestés program!

Ha már Siklóson járunk, ne feledkezzünk meg a gyógyfürdőről, és a történelmi templomokról sem. Rengeteg a látnivaló a környéken.

Végül, de nem utolsó sorban a III. BorVár kiállítói:

Joó Tamás Pincészete 
Vineas Tenkes Pincészet 
Villány két arca stand: Villányi Franc és Villányi Redy közösségi stand
Maczkó Róbert Pincészete 
Bakonyi Péter Pincészete 
Weingut Horst Hummel
Ipacs Szabó Pince
Heumann Pincészet 
Gere Tamás és Zsolt Pincészete 
Grócz Pincészet

Vendégborászok Pécsről:
Planina Borház 
Belward Pince 
Szabó Pince

 Az esemény facebook oldala:

https://www.facebook.com/events/788532278189946/

Jegyeket már most tudok vásárolni itt

 

Kriszti

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása