esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Rozét a poharakba!

2018. szeptember 18. 09:02 - Esszlessz

- most és mindig!

Lassan, hogy beköszönt az ősz, a rozék népszerűsége semmit nem csökken. Így gondolják ezt a Nagygombos Borászatnál is: a rozé nem csak egy évszakos ital szerintük, mi sem bizonyítja jobban, hogy az őszi ízeket idéző mustos céklaleves karamellizált szőlővel tökéletes párost alkot a Gróf Grassalkovich Gamay noir rozéjával. De kezdjük az elején.

Meghívást kaptam egy szuper kis sajtós főzőcskézésre. Ami nagyon jó ötlet, mert kötetlenül kóstolhattunk, beszélgethettünk a Nagygombos Borászat borász hölgyével, Takács-Barta Annával és Bodrogi Eszterrel a Fűszer és Lélek blog szerzőjével, aki az ősz ízeit hozta el számukra. Igazi kis csapatépítő program volt. Annától megtudtuk, hogy olyan rozékat akar készíteni, amelyek nem csak a fröccshöz passzolnak, hanem olyan stílust választott, ami felidézi bennünk a provence-i és spanyol rozék ízvilágát: komolyabb beltartalom, krémesség, szép gyümölcsösség. Így bátran lehet választani a rosé mellé az őszi ételek sokaságából is.

Képek: Furmint Photo

Ez alkalommal két ételt készítettünk Eszter segítségével: a már említett mustos céklalevest, és meglepő módon indiai csirkefalatokat, amit apró kis (tészta) kosárkákba töltöttünk. Az elején még nem volt bátorságunk Eszternek segédkezni, de a végére mindenki kedvet kapott. Volt, aki a céklát aprította, mások a csirke falatok díszítésén szorgoskodtak. Vállalkozó szellemű férfiak bevállalták a petrezselyem aprítását. Igazi csapat munka kerekedett. És együtt fogyasztottuk el az ételeket egy-egy pohár rozé kíséretében.

Desszert nélkül nem lehet vége egy vacsorának sem! J 

A finomságot a 18+ AND LESS fagylaltozó csapata prezentálta. A Nagygombos Cuvée roséjából készült fagyi inkább sorbet jellegű, de kitűnő frissítő a fagyott szőlőszemekkel. Mindenképp kóstoljátok meg! Megtudhattuk, hogy ők nem csak rozé fagyit, hanem a legnépszerűbb alkoholos koktélok változatát is elkészítik fagyiban.

Összefoglalva, a rozénak köszönhetően a nyár mindig velünk maradhat. Hiszen egy ügyesen megválasztott étellel, legyen az főétel vagy épp egy hűsebb sorbet, illetve egy jól elkészített rozéval könnyedén tudunk nyarat idézni otthonunkba, még akkor is, ha már odakint az ősz színei uralják a teret.

 

Kriszti

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.