Tenger és édesvíz a GreenEggben és a tányéron.
A hétvégén beúszik a teraszra a Budaörsi Halpiac farvizén két ambiciózus séf, akik nem mellesleg jóbarátok is.
Mogyorósi Donát és Gergely Balogh megfordult már számos neves étterem konyháján, ahol egyre közelebb kerültek a halak precíz elkészítéséhez. Azt mondják, ez igazi maximalizmust igényel, ehhez a szakmai elkötelezettséghez tett hozzá a Petra Tischler melletti szakmai munka.
Hoznak a Dél-Balatonról (Balaton vízgyűjtő területe) pontyot, jól megsütik a bőrén és lencseraguval tálalják, és hoznak a Budaörsi Halpiacról tőkehalat, amit sütve és tatár formájában is megmutatnak majd.
MENÜ
- Bőrén sült ponty filé lencseraguval, sült salátával
- Tőkehal filé ecetes burgonyasalátával, friss borsó hajtással
- Tőkehal tatár kenyér ropogóssal
Inni pedig csak adnak valamit a környező hegyek.