esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

PLÁNE, ÉS KÖSZ A HALAKAT - Halak a Pláne Badacsony borteraszon / Badacsony - JÚNIUS 15-16-17.--

2018. június 13. 09:48 - Esszlessz

Tenger és édesvíz a GreenEggben és a tányéron.


A hétvégén beúszik a teraszra a Budaörsi Halpiac farvizén két ambiciózus séf, akik nem mellesleg jóbarátok is. 
Mogyorósi Donát és Gergely Balogh megfordult már számos neves étterem konyháján, ahol egyre közelebb kerültek a halak precíz elkészítéséhez. Azt mondják, ez igazi maximalizmust igényel, ehhez a szakmai elkötelezettséghez tett hozzá a Petra Tischler melletti szakmai munka.
Hoznak a Dél-Balatonról (Balaton vízgyűjtő területe) pontyot, jól megsütik a bőrén és lencseraguval tálalják, és hoznak a Budaörsi Halpiacról tőkehalat, amit sütve és tatár formájában is megmutatnak majd.

plane_halpiac.jpg
MENÜ 
- Bőrén sült ponty filé lencseraguval, sült salátával
- Tőkehal filé ecetes burgonyasalátával, friss borsó hajtással
- Tőkehal tatár kenyér ropogóssal

Inni pedig csak adnak valamit a környező hegyek.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása