esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Újak, frissek, fiatalok – 5 új borász került be 2017-ben a Juniborba

2017. november 07. 09:43 - Esszlessz

-sajtóközlemény

5 új taggal bővült 2017-ben a Junibor és új elnököt is választottak Gál Tibor személyében, valamint az elnökség is átalakult. Az üzenet egyértelmű: a Junibor továbbra is a borászok új generációjának legfontosabb szervezete szeretne lenni, tömörítve az ország legtehetségesebb fiatal szakembereit.

A borászok új generációját összefogó Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete – hagyományosan év végén választja meg az új tagokat. A szeptemberi Zöldszüret felhívására több mint 40 fiatal borász jelentkezett, közülünk 20 tehetséges szakember hozta el borait a budapesti kóstolóra, ahol a Junibor tagjai megismerhették a jelentkezőket. A kritériumok alapján az egyesületbe 35 év alatti borászokat vártak, a novemberi közgyűlésen a tagok 2/3-os támogatásával idén 5 jelentkezőnek szavaztak bizalmat.

Zsirai Kata (Tokaj)

Pálffy Attila (Balaton felvidék, Káli-medence)

ifj. Tiffán Zsolt (Villány)

Böjt Gergő (Eger)

Barcsa Botond (Neszmély)

Hernyák Tamás elnöksége lejárt, így ő leköszönt az elnöki posztról, a tagok teljes egyetértésben Gál Tibort választották a posztra.

A jövőre 10 éves Junibor az idei év végi közgyűlésen válaszutak elé került. A fiatalítás, a még szakmaibb belső rendezvényeink, az új elnökség reform programja, valamint a szervezetünk szakmai jelenlétének a  megszilárdítása mind mind olyan mérföldkő lesz, amely új szelet adhat a Junibor vitorlájának. Nekünk pedig még több erőt, energiát a közösségi munkában, még több lehetőséget, kreatív megnyilvánulásokat a fiatal borászok számára” – mondta Hernyák Tamás, aki ezek után is tevékeny részese lesz az egyesület életének.

A Junibor az elmúlt közel 10 évben bontogatta a szárnyait. Szeretném, ha az elnökségem alatt kialakulna a működésének és céljainak az a rendszere, ami a következő évtizedekre megszilárdítja a Junibort, az ország legmeghatározóbb és véleményformáló borászati szervezeteként” – mondta ifjabb Gál Tibor.

Ezzel együtt az elnökség összetétele is megváltozott, Árvay Angelika és Gere Andi kezdetektől a vezetőség tagjai voltak, ők most átadták a helyüket Laposa Zsófiának és Kovács Tamásnak. (Így az elnökség tagjai: Frittmann Péter, Hernyák Tamás, Gál Tibor, Laposa Zsófia, Kovács Tamás)

Az 5 tag bekerülése egyértelmű üzenet: a Junibor készen áll a vérfrissítésre és az új energiákra. Az egyesület mentor programokkal, Junibor Akadémiával készül az új időszakra, cél a csapaton belül összegyűjtött tudást és tapasztalatot átadni egymásnak ás a fiatal belépőknek. „A Junibor célja, hogy egy olyan egymást segítő közösség legyen, mely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését szem előtt tartva tevékenykedik - a közgyűlésen meghatározó döntéseket hoztunk ennek szolgálatában, így nagyon izgalmas útra léptünk, mind szakmai, mind emberi szempontból” – fogalmazott Laposa Zsófia.

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása