esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

BADACSONY NYITVA

2017. december 06. 11:59 - Esszlessz

Összefogtak a télen is nyitva tartó badacsonyi helyek!

Közös kommunikációba kezdtek a télen is nyitva tartó badacsonyi vendéglátóhelyek – szám szerint heten -, hogy közös platformon megmutassák: Badacsony télen-nyáron tökéletes úticél. Sőt: ilyenkor sokkal családiasabb a hangulat, van idő beszélgetni a vendéglátóinkkal, elidőzni a borok felett, a cserépkályha mellett. A badacsonyiak ezeket az alkalmakat sem bízzák a véletlenre. Márton naptól farsangig rengeteg tematikus programmal készülnek, miközben már formálódik Badacsony új „fő utcájának” terve – egy olyan utcán, aminek még neve sincs. De ne szaladjunk ennyire előre!

badacsonynyitva3.jpg 

A Badacsony Nyitva oldal és kampány üzenete, hogy Badacsony ősszel és télen is tökéletes desztináció, forralt boros, sült gesztenyés, fényfüzéres hangulattal, forró borcsokival, a megújult Tilia Borvendéglővel, a panorámás Laposa terasszal, a sokszínű Istvándy Borműhellyel, a kényelmes Bonvinóval, a Fata Pince boraival, a Borbarátok vendéglővel, a Pláne Badacsony borterasz borválogatásával és a KisHablány STAND hívogató teraszával és faházával. A 7 hely tulajdonosai valójában a Badacsony Nyitva házigazdái is, egyben barátok, kollégák is. Laposa Bence és Zsófi, Istvándy Gergely, Nagy István, Nagy Miklós és Tóth Ádám maguk is bejárták együtt azt az útvonalat, amit a Badacsonyba kirándulóknak is ajánlanak – finom falatokkal, megállókkal, borokkal és pálinkákkal.

 badacsonynyitva1.jpg

„Ez a fajta közös, helyi gondolkodás már régóta jelen van” – mondja Laposa Bence. Laposáék a borterasszal már évek óta végigcsinálják a telet, a KisHableány teraszán most nyitották meg gesztenyés-forralt boros hétvégi standjukat. „Hasonlóan látjuk, hasonlóan éljük meg a dolgokat, gondolkozunk 12 hónapos vendéglátásban. Ennek következő lépése a Badacsony Nyitva, ahol az üzeneteinket, programjainkat egy platformon tudjuk kommunikálni. Míg 5 évvel ezelőtt ilyenkor semmi nem volt nyitva, úgy ma már itt vagyunk heten. Következő tervünk a Park utcát és a Római utat összekötő útszakasz fejlesztése: ez egy télen-nyáron díszbe öltözött központ lehet a jövőben, mellette a Pláne terasszal, a KisHableánnyal, a Bonvinóval, a Hotel Neptunnal, a végén az Istvándy Borműhellyel” – mondja. Jelenleg az említett utca dekorációját a helyek adják, de már most látszik, hogy egyfajta téli központja lett Badacsonynak.

 badacsonynyitva2.jpg

„Mi magunk régóta úgy gondoljuk, hogy a Badacsony télen talán még szebb is, mint nyáron és hiszünk abban, hogy erről a vendégeket is meg tudjuk győzni. Ehhez kellenek a közösen és magas minőségben biztosított programok, szolgáltatások. És az összefogás, mert ez csak együtt sikerülhet” – mondja Nagy Miklós, a Hotel Bonvino Wine & Spa, a Hotel Neptun és a Tilia, a Badacsonyi borvendéglő vezetője, tulajdonosa.

A Pláne Badacsony borterasznak a tavalyi tél volt az első – 2016 júliusában nyitottak. „Kezdettől fogva egész éves nyitvatartásban gondolkodtunk, a kitartásnak pedig talán kezd megjönni az eredménye, legalábbis nem fordul már elő olyan, hogy napokig egy vendég sem jön be. Sok a visszajáró törzsvendég, sokan a nyár után látogatnak vissza. Büszkék vagyunk rá, hogy sok környékbeli borász ide jár kávézni, így igazán autentikus a hangulat. Mi a télre programokkal erősítünk, péntekekre tervezzük a családias hangulatú, beszélgetős borkóstolókat” – mondja Tóth Ádám tulajdonos.

Nagy István, a Borbarátok és a Fata Pince tulajdonosa, vezetője szerint ilyenkor több idő van beszélgetni, megismerni a helyieket. „Ilyenkor a Balaton egy másik, nyugodtabb arcát mutatja. Jobban van idő együtt lenni, velünk, vendéglátókkal beszélgetni, ami nekünk is és a vendégeknek is jó élmény”- mondja.

„Azt tapasztalom, hogy az emberek itthon, főleg télen nehezebben indulnak meg, pedig rengeteg új élménnyel lehetnek gazdagabbak” – mondja Istvándy Gergely, az Istvándy Borműhely tulajdonosa. Aki volt már nálunk barátaival, szeretteivel, az tudja, hogy egy ilyen este életre szóló közös emlék lehet, nem kell érte a világ másik végére elutazni. Elég, ezt a 7 helyet bejárni. Szeretnénk megmutatni, hogy érdemes úgymond bízni bennünk. Mert meghitt és egyedülálló élményekkel, programokkal, személyességgel háláljuk meg. Ilyenkor az a közeg jár hozzánk, aki a nyári tömeg helyett ezeket a pillanatokat keresi. Márpedig a jó hangulathoz egyszerű dolgok kellenek, jó borok, jó emberek, jó környezet.”

 

A Badacsony Nyitva programjai és hangulatai folyamatosan bővülnek és frissülnek itt

 

Sajtóközlemény

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása