esszlessz- a "feneketlen" kóstolóblog

Borról hitelesen, mégis lazán

Szevasz tavasz, szevasz dödölle!

2017. március 29. 11:22 - Esszlessz

-sajtóközlemény

Tudtátok, hogy Keszthelyen Burgonyakutatási Központ működik? Hogy a Paletta, vagy épp a Kishablány sültkrumpliját is a segítségükkel tökéletesítették? És, hogy tavasz eleje a dödölle szezonja, aminek első ünnepét a hétvégén tartották Keszthelyen, a yacht kikötőben?

A hétvégi tavasznyitó rendezvény középpontjában a burgonyák voltak, minden vendéglátó elkészítette saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés az volt, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát. A D-NAP nem titkolt célja felhívni a figyelmet a helyi alapanyagok kiemelt használatára, a helyi termelők támogatására.

 Résztvevők voltak: a szervező keszthelyi Paletta Bisztró, a balatonfüredi Baricska Csárda, Zalaegerszegről a Tütü Gasztró Busz, a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Hotel & Restaurant, a PE AK Burgonyakutatási Központ, a Laposa Birtok, Korosa Bandi és a Korosajt Műhely, és a Bezerics Borház. 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása